• Αναζήτηση

ΠΡΟΣΟΧΗ! Μεγάλη απάτη με το facebook σε επιχειρηματίες της Καλαμάτας – Χακάρουν τον λογαριασμό τους & ζητούν χρήματα από φίλους & συγγενείς

Εναν καινούργιο ευφάνταστο τρόπο να εξαπατούν ανυποψίαστους χρήστες του Facebook και να τους αποσπούν χρήματα βρήκαν επιτήδειοι. Χακάρουν λογαριασμούς φυσικών προσώπων, στέλνουν μηνύματα σε συγγενείς & «φίλους» και ζητάνε άμεσα λεφτά. Στην περίπτωση που ο φίλος/φίλη σας είναι ενεργός χρήστης και δει εγκαίρως την πρόσβαση των χάκερς (πχ μέσω του κινητού τηλεφώνου), μπορεί να αποφευχθούν τα χειρότερα, ωστόσο η εφευρετικότητα αυτών των απατεώνων είναι επικίνδυνη. Δείτε χαρακτηριστικό διάλογο

Στη συνομιλία ο χάκερ ζητάει την κάρτα της αδερφής της επαγγελματία που μας κατήγγειλε το περιστατικό λέγοντας ότι έχασε την δική της κάρτα. Μάλιστα πολλά μηνύματα τα σβήνει μετά από λίγο ενώ στο τέλος μπλοκάρει και τον συνομιλητή του.

Όπως καταγγέλθηκε στο Mesogeiostv, σε αρκετούς επιχειρηματίες έχουν γίνει προσπάθειες το τελευταίο διάστημα να χακάρουν το προφίλ τους.

Τι να κάνετε αν έρθει τέτοιο μήνυμα
Αν πέσετε θύμα ενός τέτοιου απατεώνα καλό θα ήταν αφενός να μην προχωρείτε σε ότι σας ζητούν πριν επικοινωνήσετε με το δικό σας άνθρωπο και αφετέρου να το καταγγείλετε στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος των κατά τόπους Διευθύνσεων Αστυνομίας.

Σε δεύτερο χρόνο αλλάξτε τους κωδικούς σας και βάλτε πιο δύσκολους συνδυασμούς, καθώς στη συντριπτική τους πλειοψηφία χακάρονται όσοι έχουν κωδικό ονόματα ή ημερομηνίες και χρονολογίες γεννήσεων που περιλαμβάνονται ακόμη και στις προσωπικές πληροφορίες στο προφίλ σας.

Ροή Ειδήσεων