• Αναζήτηση

Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας πολιτικής προστασίας ο Δήμος Καλαμάτας

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, σύμφωνα με το σχέδιο Ιόλαος του Δήμου συγκάλεσε έκτακτη συνάντηση εμπλεκομένων υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας για την ενημέρωση και καλύτερο συντονισμό ενόψει του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς που έχει προβλεφθεί αύριο Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024, σύμφωνα με την Ομάδα Έκδοσης του Ημερήσιου Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

Σημειώνεται επίσης, ότι κατόπιν της απόφασης του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, τέθηκε σε κατάσταση κινητοποίησης (Red Code) η Περιφέρεια Πελοποννήσου, μαζί με άλλες περιοχές της χώρας.

Στην κατάσταση κινητοποίησης (Red Code) ο Εθνικός Μηχανισμός τίθεται σε πλήρη κινητοποίηση, ενεργοποιώντας και αναπτύσσοντας το αναγκαίο ανθρώπινο δυναμικό και τα αντίστοιχα προς τις ανάγκες, υλικά και μέσα για την ετοιμότητα ενόψει επαπειλούμενου κινδύνου, για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και την διαχείριση των συνεπειών από την εκδήλωση καταστροφικού φαινομένου και δρομολογούνται δράσεις βραχείας αποκατάστασης, αρωγής και υποστήριξης για τη μετρίαση των επιπτώσεων καταστροφής.

448631332 996151922300992 5345595098214876047 n

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Πολιτικής Προστασίας και Δημοτικής Αστυνομίας Παντελής Δρούγας, Πράσινου και Διαχείρισης Αδέσποτων Ιωάννης Μπάκας, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Αναστάσιος Σκοπετέας, Τεχνικών Έργων Ανδρέας Καραγιάννης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος και υπηρεσιακοί παράγοντες. Την Πυροσβεστική Υπηρεσία εκπροσώπησε ο υποπυραγός Προκόπης Μπομπόνης και την Αστυνομική Διεύθυνση ο Αστυνόμος Α’ Ηλίας Γρίβας.

Οι υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας, παραμένουν σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν περιστατικά εκδήλωσης πυρκαγιών.

Σημειώνεται ότι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

240621

Ροή Ειδήσεων