• Αναζήτηση

ΣΥ.ΦΑ.ΝΟ.Π.ΠΕ και εργαζόμενοι απαντούν για το περιστατικό στη φαρμακαποθήκη

Στο Σωματείο Φαρμακοϋπαλλήλων Μεσσηνίας απαντούν το Δ.Σ. του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Νότιας Πελοποννήσου και οι εργαζόμενοι του ΣΥΦΑΝΟΠΠΕ, σχετικά με τη δημοσίευση καταγγελίας του Σωματείου για “σοβαρό εργατικό ατύχημα” στις εγκαταστάσεις της φαρμακαποθήκης, στην Καλαμάτα.

Τόσο ο πρόεδρος του Ομίλου Νίκος Μάραντος όσο και ο γραμματέας Περικλής Παπανικολάου, κάνουν λόγο για εκμετάλλευση ενός τυχαίου και απρόβλεπτου γεγονότος, “η οποία στοχεύει στην δυσφήμηση της λειτουργίας του Συνεταιρισμού”, ενώ και οι εργαζόμενοι δηλώνουν έκπληκτοι με το πώς παρουσιάστηκε το περιστατικό. Επίσης, επισημαίνουν πως ουδέποτε ρωτήθηκε ο εκπρόσωπός τους από το Σωματείο για το τι πραγματικά συνέβη.

 

Ακολουθούν οι δύο ανακοινώσεις:

ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

Εκ μέρους του Δ.Σ., ο πρόεδρος Νίκος Μάραντος και ο γραμματέας του Ομίλου ΣΥΦΑΝΟΠΠΕ Περικλής Παπανικολάου, υπογράφουν την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Το Δ.Σ. του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Νότιας Πελοποννήσου εκτιμώντας την δημοσιότητα που έλαβε η ανακοίνωση του Σωματείου Φαρμακοϋπαλλήλων Μεσσηνίας, οφείλει να ενημερώσει τους αναγνώστες για την αποκατάσταση της αλήθειας για να μην δημιουργηθούν εντυπώσεις.

Κατ’ αρχάς ο Συνεταιρισμός μας και γενικά οι Συνεταιρισμοί Φαρμακοποιών από την φύση τους διαθέτουν καλύτερη εμπειρία και επιστημονική γνώση για την λήψη μέτρων και την προστασία της υγείας των εργαζομένων τους και βέβαια πολύ καλύτερη από το συγκεκριμένο σωματείο.

Τι πραγματικά συνέβη:

Ο εργαζόμενος στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του για την εκτέλεση συγκεκριμένης εργασίας, εκπαιδευμένος και με μεγάλη εμπειρία, μετέβη στον ειδικό χώρο των χημικών. Τα χημικά τα παραλαμβάνουμε από τους προμηθευτές συσκευασμένα για την διάθεση τους στα φαρμακεία. Παίρνοντας από το ράφι φαινόλη υγρή των 50ml σε μικρό μπουκάλι βρέθηκε ελαττωματική η συσκευασία του, κλεισμένο δηλαδή με το πώμα του ημιτελώς (από τον παρασκευαστή). Αποτέλεσμα ήταν μερικές σταγόνες φαινόλη να έρθουν σε επαφή με το χέρι του και το περιεχόμενο να χυθεί στο δάπεδο. Ο εργαζόμενος καμία σωματική βλάβη δεν υπέστη. Όμως υπήρξε έντονη μυρωδιά στο χώρο από το περιεχόμενο.

Συνάδελφοι του που έσπευσαν να καθαρίσουν την περιοχή, περίπου ένα τετραγωνικό μέτρο εισέπνευσαν από το παραπάνω περιεχόμενο.

Αυτοί και όλοι οι εργαζόμενοι στο χώρο της αποθήκης εξήλθαν εκτός κτηρίου λόγω της έντονης οσμής της φαινόλης. Ενημερώθηκαν το κέντρο δηλητηριάσεων, ο γιατρός εργασίας του συνεταιρισμού και ο χημικός της εταιρείας που παρασκεύασε την υγρή φαινόλη των 50 ml.

Αφού ελήφθησαν οι απαραίτητες οδηγίες οι εργαζόμενοι που εισέπνευσαν (βρίσκονταν κοντά στο συμβάν) την οσμή, προληπτικά με πρωτοβουλία του ΔΣ πήγαν στο νοσοκομείο της Καλαμάτας. Μετά τις απαραίτητες εξετάσεις πήραν εξιτήριο και βρίσκονται όλοι στις εργασίες τους.

Κλείνοντας επισημαίνουμε τα εξής:

Ο ΣΥΦΑΝΟΠΠΕ λειτουργεί από το 1994 χωρίς ποτέ να έχει συμβεί κάποιο πρόβλημα. Εφαρμόζει όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται από το ISO 9001 και τους τρόπους λειτουργίας που επιβάλλει ο ΕΟΦ για τις φαρμακαποθήκες, έχει εκπαιδευμένο προσωπικό όπως επιβάλλεται για τους εργαζόμενους σε φαρμακαποθήκες και φροντίζει τους ανθρώπους του πολύ καλύτερα από κάθε σωματείο.

Περιττό να τονίσουμε ότι μια ώρα αργότερα από το συμβάν αφού η οσμή της φαινόλης δεν υπήρχε στο χώρο και οι εργαζόμενοι που προληπτικά πήγαν στο νοσοκομείο ήταν καλά στην υγεία τους ο συνεταιρισμός συνέχισε τη λειτουργία του και την εξυπηρέτηση των φαρμακείων και των ασθενών τους.

Δεν φανταστήκαμε ως ΔΣ ποτέ ότι ένα τυχαίο και απρόβλεπτο γεγονός που μπορεί να συμβεί οπουδήποτε (και σε ένα Σ.Μ. με μια χλωρίνη ή κάποιο οξύ) θα μπορούσε από κάποιους να τύχει τέτοιας εκμετάλλευσης για δημοσιότητα η οποία στοχεύει στην δυσφήμηση της λειτουργίας του Συνεταιρισμού, χωρίς να υπάρχει λόγος!”.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΦΑΝΟΠΠΕ 

“Με έκπληξη διαβάσαμε την καταγγελία του Σωματείου Φαρμακοϋπαλλήλων Μεσσηνίας για  το γεγονός που συνέβη την Τετάρτη 23/08/2023 στην φαρμακαποθήκη του Συνεταιρισμού στη  Καλαμάτα.

Δεν Θα σταθούμε σε ότι περιγράφει η καταγγελία. Το αποτέλεσμα του γεγονότος ήταν η  διακοπή της εργασίας μας για 1- 2 ώρες και η προληπτική παραμονή στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 5 συναδέλφων μας που εισέπνευσαν το περιεχόμενο του υγρού (μπουκαλάκι φαινόλης, 50 ml).

Δεν ρωτήθηκε από το συγκεκριμένο σωματείο ούτε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, ούτε  κάποιος εργαζόμενος στο συνεταιρισμό για το τι ακριβώς συνέβη τελικά.

Όλοι οι εργαζόμενοι είμαστε στην εργασία μας χωρίς κανένα πρόβλημα υγείας.

Θα προτιμούσαμε όταν ένα τυχαίο ή απρόβλεπτο γεγονός συμβαίνει στον εργασιακό μας χώρο, το σωματείο να παίρνει πληροφορίες υπεύθυνα και να αναδεικνύει τα πραγματικά  προβλήματα ή τουλάχιστον να επικοινωνεί με τον εκλεγμένο εκπρόσωπο των εργαζομένων που συμμετέχει στο Δ.Σ.”.

ΠΗΓΗ: https://www.gargalianoionline.gr/

Ροή Ειδήσεων