• Αναζήτηση

Συνεχίζεται η προετοιμασία για τη νέα σχολική χρονιά

Ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, σήμερα Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020, αναφορικά με την προετοιμασία ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Προετοιμαζόμαστε ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς. Η απόφαση του Υπουργείου εκδόθηκε τις προηγούμενες ημέρες όσον αφορά τα άτομα που θα αναβάλουν τον καθαρισμό των σχολείων και άμεσα οι υπηρεσίες μας, αφού δόθηκαν οι αναγκαίες διευκρινήσεις από το Υπουργείο προχώρησαν τη διαδικασία για την πρόσληψη επιπλέον 86 ατόμων για τον καθαρισμό των σχολείων. Πρόκειται για 74 άτομα μερικής απασχόλησης (3 ώρες) και 12 άτομα πλήρους απασχόλησης (8 ωρών). Με συγκεκριμένα κριτήρια που έχουν οριστεί, όπως επίσης και σχετική μοριοδότηση. Είναι γνωστά αυτά, έχουν ανακοινωθεί. Η διαδικασία ολοκληρώνεται την Παρασκευή και θα είμαστε έτοιμοι με το άνοιγμα των σχολείων.

Όσον αφορά την γενικότερη προετοιμασία μας, γιατί έχει αξία να το αναφέρουμε. Έχει ολοκληρωθεί η εργολαβία τόσο των 300.000 € όσο και η επέκταση της σύμβαση ποσού 107.000 €, με την οποία αντιμετωπίστηκαν ζητήματα και προβλήματα που είχαν καταγραφεί και ιεραρχηθεί από την υπηρεσία. Να σας ενημερώσω ότι ολοκληρώνεται και η μελέτη προϋπολογισμού 800.000 € που επίσης αφορά τις σχολικές μονάδες, με την οποία θα προβούμε σε εκτεταμένες παρεμβάσεις. Το θέμα με τα κτήρια του πρώην Πολυκλαδικού είναι σε καλό δρόμο καθώς είμαστε σε συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα για τη εξασφάλιση χρηματοδότησης. Να ενημερώσω ακόμα ότι την ερχόμενη εβδομάδα έχω ζητήσει να γίνει μία σύσκεψη με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες και με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης της περιοχής και φυσικά και με τη συμμετοχή των δημοτικών συμβούλων που υπηρετούν στην εκπαίδευση, ώστε να είμαστε το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι για τη νέα σχολική χρονιά».

Ροή Ειδήσεων