• Αναζήτηση

Τι λέει η μητέρα του 14χρονου που δέχθηκε επίθεση από σκύλο

Για τις στιγμές που έζησε ο 14χρονος στο Λαγονήσι όταν δέχθηκε την επίθεση ενός σκύλου που βγήκε από ένα σπίτι την ώρα που το παιδί πήγαινε στο σχολείο του με το πατίνι, μίλησε η μητέρα του αγοριού.

Συγκεκριμένα η μητέρα του μαθητή, Αγγελική Καλαβρία, μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για το περιστατικό, αλλά και για την κατάσταση της υγείας του μικρού Άγγελου.

«Είναι καλύτερα σήμερα το παιδί, γιατί δε μπορούσε ούτε να μιλήσει, ούτε να φάει, δεν μπορούσε τίποτα, συν τον φόβο που είχε. Πήγαινε στο σχολείο του με το πατίνι του, και του επιτέθηκε ένας σκύλος ράτσας Ακίτα, το παιδί δεν πρόλαβε να καταλάβει τι έγινε. Άρχισε ο σκύλος να τον δαγκώνει στο κεφάλι, στο πρόσωπο στα χέρια και για για καλή του τύχη ήταν ένας παιδικός σταθμός λίγο πιο κάτω, όπου ήταν ο ιδιοκτήτης με δύο μπαμπάδες. Έτρεξαν να σώσουν το παιδί, βέβαια μέχρι να τρέξουν το σκυλί τον είχε δαγκώσει τον μικρό, ήταν απόσταση περίπου 300 μέτρων», είπε αρχικά.

«Πήραν το παιδί αιμόφυρτο και το πήγαν στο Κέντρο υγείας στο Λαγονήσι, ήταν σοκαριστικό αυτό και για το παιδί και για μένα. Το σπίτι από το σχολείο είναι περίπου ένα χιλιόμετρο μακριά, και το παιδί πήγαινε με το πατίνι του. Είχαν γιορτή και πήγε μόνος του, διαφορετικά τον πηγαίνω εγώ στο σχολείο. Εγώ πήγα ήσυχη στη δουλειά μου και με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν να πάω στο νοσοκομείο. Εάν δεν ήταν ο κ. Βασίλης, από τον παιδικό σταθμό, θα τον είχε σκοτώσει ο σκύλος τον μικρό», συμπλήρωσε η κ. Καλαβρία συγκλονισμένη.

«Δεν ήταν αδέσποτο το σκυλί, έφυγε από ένα σπίτι όπου ο ιδιοκτήτης ήρθε στο νοσοκομείο και μου είπε ότι «κάποιος άφησε την πόρτα ανοιχτή». Του εξήγησα πως «αυτό που μου λέτε δεν μου “λέει” κάτι εμένα, εάν μου σκότωνε το παιδί μου θα μου λέγατε “συγγνώμη κάποιος άφησε την πόρτα του σπιτιού ανοιχτή;”. Όταν περνάμε έξω από το αυτό το σπίτι, δεν μπορείτε να φανταστείτε. Αφρούς βγάζει από το στόμα. Ο άνθρωπος δεν το βγάζει βόλτα, είναι φύλακας», τόνισε.

«Έχει παντού ράμματα»

«Θα ακολουθήσει η υπόθεση τον δρόμο της δικαιοσύνης. Το σκυλί δεν φταίει, αλλά φταίει ο κηδεμόνας του, έτσι όπως το έχει μάθει δεν είναι ωραίο να βγαίνει και να τρώει τον κόσμο. Δε φταίνε τα ζώα, είναι όπως το έχει μάθει ο ιδιοκτήτης του. Δεν τον ήξερα τον γνώρισα την Πέμπτη. Έχω υποβάλει μήνυση. Έχει ράμματα παντού. Προχθές στην παρέλαση, ήθελε να πάρει κάτι από το αμάξι και φοβόταν να πάει, επειδή ήταν ένας σκύλος κοντά. Δεν είναι ό,τι πιο εύκολο να πηγαίνεις στα καλά καθούμενα και να σου επιτεθεί ένας σκύλος», κατέληξε μιλώντας στο MEGA η μητέρα του 14χρονου μαθητή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σκύλος θα έπρεπε να είναι δεμένος με φίμωτρο και βρέθηκε λυμένος έξω από το σπίτι του, και σε απόσταση λίγων μέτρων βρίσκεται ένας παιδικός σταθμός, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσε στη θέση του 14χρονου να βρίσκεται ένα μικρότερο παιδί που δεν θα μπορούσε ενδεχομένως να αντισταθεί ή να γίνει αντιληπτό από κάποιον περαστικό.

in.gr

Ροή Ειδήσεων