• Αναζήτηση

Τριφυλία: Τον Άγιο Αθανάσιο, Αρχιεπίσκοπο Χριστιανουπόλεως, τίμησαν σε Κυπαρισσία και Χριστιάνους [εικόνες]

Η μνήμη του Αγίου Αθανασίου Επισκόπου Χριστιανουπόλεως εορτάστηκε χθες και σήμερα σε Κυπαρισσία και Χριστιανούπολη.

Στην Κυπαρισσία

Λιτά, λόγω της πανδημίας, εορτάστηκε το απόγευμα της Κυπαρισσίας η μνήμη του Αγίου Αθανασίου Επισκόπου Χριστιανουπόλεως στον καθεδρικό φερώνυμο Ιερό Ναό στην Κυπαρισσία. Εκεί τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου.

Λόγω των περιοριστικών μέτρων έναντι της πανδημίας, δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του εορτάζοντος Αγίου.

Στον Αρχιερατικό Εσπερινό στην Κυπαρισσία ήταν ο βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Τριφυλίας Παναγιώτης Τσαφαράς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Μερκούρης και Σταματία Αλεξοπούλου.

Στους Χριστιανούς

Με κατάνυξη εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Αθανασίου Επισκόπου Χριστιανουπόλεως, στη Χριστιανούπολη, ιστορικό τόπο της έδρας της Αρχιεπισκοπής Χριστιανουπόλεως, Τριφυλίας και Ολυμπίας με Επίσκοπο τον Άγιο Αθανάσιο. Σήμερα το πρωί, ανήμερα της εορτής, πιστοί από τη Χριστιανούπολη, τα Φιλιατρά, την Κυπαρισσία και γειτονικές τοπικές κοινότητες πήγαν στον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου, ανάβοντας ευλαβικά ένα κερί και προσκυνώντας την Ιερή Εικόνα. Μετά τον Όρθρο, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο, μετά του Ιερού Κλήρου και εκφωνήθηκε Θείο Κήρυγμα για τη ζωή και τη δράση του Αγίου. Λόγω των περιοριστικών μέτρων έναντι της πανδημίας, δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος στους δρόμους της κοινότητας.

Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν οι Βουλευτές Μεσσηνίας της Ν.Δ. Γιάννης Λαμπρόπουλος και Περικλής Μαντάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Καπέλιος, ο πρόεδρος της Κοινότητας Χριστιανούπολης, Χαράλαμπος Αλεξόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Σωτήρης Μπακούρος και Μαρία Παναγοπουλου, ο πρώην πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ζαχαρίας Κανελλόπουλος και ο Διοικητής της Π.Υ. Γαργαλιάνων αντιπύραρχος Κων/νος Γεωργακόπουλος.

Ο δήμαρχος Τριφυλίας, κ. Γεώργιος Λεβεντάκης, παρέστη στο μέγα πανηγυρικό εσπερινό που τελέστηκε, χθες το απόγευμα.

    

ΠΗΓΗ: https://www.gargalianoionline.gr/

Ροή Ειδήσεων