• Αναζήτηση

Τρίπολη: Στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου οι εργαστηριακοί γιατροί που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις (video)

Την στήριξή του στα αιτήματα των εργαστηριακών γιατρών και των διαγνωστικών κέντρων που αυτές τις ημέρες βρίσκονται σε κινητοποίηση, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δ. Πτωχός.

 

Την Παρασκευή 24 Μαΐου βιοπαθολόγοι της Αρκαδίας, επισκέφθηκαν τον κ. Πτωχό και του μετέφεραν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσον αφορά στη λειτουργία των διαγνωστικών τους κέντρων και τα οποία τους έχουν οδηγήσει σε κινητοποιήσεις, ζητώντας του να στηρίξει προσπάθειά τους για να σώσουν τα ιατρεία τους από βέβαιη χρεοκοπία και λουκέτο» .

 

Στην συνάντηση οι εκπρόσωποι των βιοπαθολόγων και των μικροβιολόγων του νομού ζήτησαν από τον κ. Πτωχος μεταξύ άλλων να προωθήσει τα αιτήματα των εργαστηριακών ιατρών στην κυβέρνηση για την κατάργηση του αποστραγγιστικού μέτρου των υποχρεωτικών επιστροφών και εκπτώσεων (clawback και rebate), το οποίο έχει οδηγήσει τον κλάδο στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Ο βιοπαθολόγος κ. Μπεντεβής Κωνσταντίνος μετά την συνάντηση μίλησε για τα αποτελέσματα αυτής και για το ποσοστό συμμετοχής στην απεργία.

Περίπου το 90% των εργαστηριακών γιατρών  της Αρκαδίας συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις και κράτησαν για 2 μέρες κλειστά τα ιατρεία τους.

Η συνέχιση του «λουκέτου» θα αποφασιστεί τις επόμενες μέρες, όπου θα γίνει η συνάντηση και η συσπείρωση του κλάδου.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι εργαστηριακοί γιατροί συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις για το clawback, δηλώνοντας παντελή αδυναμία να σηκώσουν το βάρος της ελλειμματικής κρατικής επιχορήγησης για τις διαγνωστικές εξετάσεις των ασφαλισμένων, η οποία μετακυλίεται από το 2012 ως clawback και rebate στις -καταχρεωμένες πλέον- επιχειρήσεις τους.

 

Ροή Ειδήσεων