• Αναζήτηση

Ξεκινούν οι διαδικασίες για την αξιοποίηση του αεροδρομίου Καλαμάτας

Από την Καλαμάτα αναμένεται να ξεκινήσει η αξιοποίηση των 23 περιφερειακών αεροδρομίων που βρίσκονται υπό τη διαχείριση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Remaining Time-0:00
Fullscreen
Mute

Όπως ανέφερε, χθες, στο Φόρουμ των Δελφών, ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (σ.σ. το γνωστό “Yπερταμείο”), Γρηγόρης Δημητριάδης μέσα στις επόμενες μέρες θα δημοσιευτεί ο διαγωνισμός για την επιλογή συμβούλου για την αξιοποίηση του αεροδρομίου της Καλαμάτας.

Εκτιμάται ότι ο διεθνής διαγωνισμός για την παραχώρηση σε ιδιώτη επενδυτή θα πραγματοποιηθεί μέσα σε 12 με 18 μήνες.

Το επόμενο διάστημα δρομολογούνται και οι διαδικασίες και για άλλα από τα 23 αεροδρόμια: Αλεξανδρούπολης, Ιωαννίνων, Κοζάνης, Καστοριάς, Ν. Αγχιάλου, Καλαμάτας, Άραξου, Λήμνου, Χίου, Ικαρίας, Σκύρου, Μήλου, Νάξου, Πάρου, Σύρου, Καλύμνου, Αστυπάλαιας, Σητείας, Λέρου, Κάσου, Καρπάθου, Κυθήρων και Καστελόριζου.

Σημειώνεται ότι το αεροδρόμιο Καλαμάτας είναι ένα από τα μεγαλύτερα περιφερειακά που έμειναν εκτός του “πακέτου” που πέρασε στη διαχείριση της Fraport Greece.

Το 2019 η επιβατική κίνηση στην Καλαμάτα διαμορφώθηκε σε 336.000 ταξιδιώτες από 280.900 το 2018, παρουσιάζοντας αύξηση 20%. Περίπου 310.000 ήταν οι αφίξεις από το εξωτερικό.

πηγή: https://www.capital.gr/

Ροή Ειδήσεων