• Αναζήτηση

Ζωτικής σημασίας παρεμβάσεις στο Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης

Ένα σημαντικό έργο αναβάθμισης των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Μεσσήνης μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης.

Πρόκειται για το έργο «Αναβάθμιση Δημοτικού Σταδίου Μεσσήνης», για το οποίο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη εγκατάσταση του εργολάβου, παρουσία του Δημάρχου Μεσσήνης Γιώργου Αθανασόπουλου, των αντιδημάρχων Δημήτρη Καλοφωλιά και Μπάμπη Μακρή, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 744.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», ενώ την εργολαβία υλοποιεί η εταιρεία «Χρονόπουλος Ανώνυμη Τεχνική-Κατασκευαστική και Εμπορική Εταιρεία».

Οι προβλεπόμενες εργασίες είναι οι εξής:

-Κατασκευή ελαστικού τάπητα (ταρτάν) για την αναβάθμιση των αγωνισμάτων στίβου και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων με 6 διαδρομές.

-Τοποθέτηση 400 καθισμάτων στις εξέδρες.

-Ηλεκτροφωτισμός του σταδίου για την παράταση των ωρών λειτουργίας του.

«Οι εργασίες στο Δημοτικό Στάδιο, θα αποδώσουν σύντομα προς χρήση ένα σημαντικό αθλητικό έργο με αναβαθμισμένες παροχές για την άθληση των δημοτών μας. Η λειτουργικότητα του ανακαινισμένου Δημοτικού Σταδίου θα ενισχύσει τον μαζικό αθλητισμό αλλά και τον αθλητικό τουρισμό και θα προσελκύσει άτομα όλων των ηλικιών να γυμναστούν στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του. Παράλληλα, κρίθηκε αναγκαίο να γίνει μια παρέμβαση αντικατάστασης υποστρώματος και χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου, το οποίο παρουσίαζε προβλήματα εδώ και αρκετά χρόνια και δεν είχε γίνει καμία ουσιαστική παρέμβαση. Για τον λόγο αυτό, ξεκινούν άμεσα εργασίες υλοποίησης και αυτής της παρέμβασης προκειμένου να παραδοθεί ταυτόχρονα με το υπόλοιπο έργο και ένας άρτιος αγωνιστικός χώρος ποδοσφαίρου. Οι παρεμβάσεις αυτές, συνδυαστικά με άλλες που υλοποιούνται ή σχεδιάζονται ευρύτερα στον Δήμο μας, θα βελτιώσουν τη συνολική εικόνα των αθλητικών μας εγκαταστάσεων», σημείωσε ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος.

Υπενθυμίζουμε πως το Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021 αντιπροσωπεία του Δ.Σ Γ.Π.Σ Πάμισος Μεσσήνης είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Μεσσήνης κο. Γιώργο Αθανασόπουλο και τον Αντιδήμαρχο αθλητισμού κο. Μπάμπη Μακρή στο Δημαρχείο Μεσσήνης, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου, με σκοπό να ενημερωθούν για τις εργασίες που πρόκειται να γίνουν στο Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης και να συναινέσουν στο να ξεκινήσουν οι εργασίες άμεσα.

Δεδομένου ότι αυτή την στιγμή η ομάδα του Παμίσου δεν έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος και επειδή δεν υπάρχει σαφής εικόνα για την επανέναρξη του, οι δυο πλευρές συμφώνησαν να ξεκινήσουν οι εργασίες το συντομότερο δυνατό έτσι ώστε να εκμεταλλευτούν το διάστημα απραγίας και το γήπεδο να είναι έτοιμο για την νέα σεζόν.

Ροή Ειδήσεων