• Αναζήτηση

Αντ. Μπούζα: Ζητώ άμεσα την απόσυρση του spot για τον τουρισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς είναι δυσφημιστικό για τον τόπο μας

Σε μία από τις πιο κρίσιμες στιγμές για τον τουρισμό της Χώρας μας και της Πελοποννήσου, έκπληκτοι παρακολουθούμε την απόλυτα ερασιτεχνική, χωρίς όραμα και στόχευση, αποσπασματική, ανεπίκαιρη και υποτιμητική για έναν τουριστικό προορισμό, προσπάθεια της Περιφερειακής Αρχής Νίκα να προβάλει την Πελοπόννησο, παρουσιάζοντας ένα νέο spot , για την προσέλκυση τουριστών.

Θέλοντας ο κ. Νίκας να ξεφύγει από την απραξία στον τουρισμό και το απόλυτο τέλμα στο οποίο έχει βυθίσει την τουριστική Πελοπόννησο, κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο.

Έτσι σήμερα όσοι έχουν στοιχειωδώς δουλέψει επάνω στον τουρισμό, βλέποντας το νέο «πόνημα» της ομάδας των «επαγγελματιών» του κ. Νίκα, σοκαρίστηκαν.

Το spot που παρουσιάστηκε χθες από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, με χρονική διάρκεια1 λεπτού και 34 δευτερολέπτων (1:34), σχετικά με τον προορισμό Πελοπόννησος, είναι ιδιαιτέρως προσβλητικό και μειωτικό για έναν προορισμό και κυρίως για την κουλτούρα και τον πολιτισμό της Πελοποννήσου.

Ένα βίντεο, που αντί να παρουσιάζει τους Πελοποννησίους φιλόξενους, καλοσυνάτους και χαμογελαστούς, τους παρουσιάζει ως ζηλόφθονες, ερειστικούς και εκνευρισμένους επαίτες.

Ένα βίντεο, το οποίο ξεχειλίζει από αναχρονιστικά στοιχεία και παρουσιάζει την Πελοπόννησο ως προορισμό Γ’ κατηγορίας. Η λογική «να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα» δεν αποτελεί μέρος της κουλτούρας των Πελοποννησίων.

Η πολλών ετών εμπειρία μου στην τουριστική προβολή, με υποχρεώνει να αντιδράσω έντονα, διότι εκτίθεται ανεπανόρθωτα ο προορισμός με την αποτυχημένη προσπάθεια της χιουμοριστικής διάθεσης, που παρουσιάζει τον προορισμό μας ,ως εξαιρετικά αδύναμο και ανύπαρκτο. Δημιουργεί αντιπαλότητα με τις νησιωτικές περιοχές, υποβιβάζοντας παράλληλα όλες τις ηπειρωτικές Περιφέρειες της Χώρας μας. Προσβάλλει τους κατοίκους των χωριών μας, οι οποίοι παρουσιάζονται να εκλιπαρούν για αύξηση των «views».

Επειδή ο τουρισμός είναι χαρά, είναι συνεργασίες, είναι θετική ενέργεια, είναι ποιότητα ζωής και φιλοξενία και επειδή θεωρώ ότι αυτό το σποτ είναι απολύτως δυσφημιστικό για τον τόπο μας, ζητώ άμεσα την απόσυρσή του.

 

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ

Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου

Υπεύθυνη Μεσσηνίας της Παράταξης «ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»

Πρώην Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας

Ροή Ειδήσεων