• Αναζήτηση

Aπινιδωτής στην πλατεία Άρεως Τρίπολης- Μηχάνημα που σώζει ζωές (video)

Στις 19 Απριλίου ο δήμαρχος Τρίπολης Κ. Τζιούμης μαζί με τον αντιδήμαρχο Αθλητισμού κ.Μακαρούνη βρέθηκαν στην πλατεία Άρεως όπου τοποθετήθηκε απινιδωτής στην είσοδο του ξενοδοχείου «Μαίναλο».

 

Ο Κ.Τζιούμης ανέφερε ότι είναι πολύ σημαντικό που τοποθετούνται αυτόματοι απινιδωτές, σε πολυσύχναστα σημεία της πόλης μας και σε μεγάλα χωριά, καθώς πρόκειται για μηχανήματα  που μπορούν να σώσουν μια ζωή ενός ανθρώπου που μπορεί να πάθει ανακοπή μέσα στα τρία πρώτα λεπτά. Ο δήμαρχος στη συνέχεια τόνισε ότι είναι μηχανήματα εύκολα στη χρήση και μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κάθε πολίτη που έχει λάβει μια βασική εκπαίδευσης μίας ημέρας από το ΕΚΑΒ.

Ο δήμος Τρίπολης είχε 7 απινιδωτές στην κατοχή του, οι οποίοι τοποθετήθηκαν στην πλατεία στο Λεβίδι, στην πλατεία του Σταδίου Τεγέας, στην πλατεία Πετρινού  καθώς και θα τοποθετηθεί και στην ολοκληρωμένη πλατεία Αγίου Βασιλείου. Αλλά και στα γήπεδα «Αναστάσιος Μουκάκης» στην Κάρτσοβα  και στο ΔΑΚ Τρίπολης.

«Έχει ήδη γίνει μια εκπαίδευση στους προπονητές ποδοσφαίρου και στους υπαλλήλους του ΔΑΚ και σε συνεργασία με το Ερυθρό Σταυρό και το ΕΚΑΒ θα γίνει μια καμπάνια για να εκπαιδευτούν και άλλα άτομα.»

Με τη συμβολή της Περιφέρειας θα γίνει προσπάθεια να μπουν απινιδωτές και στα γήπεδα του Παναρκαδικού και του Λεβιδίου.

Στη συνέχεια ο κ.Μακαρούνης δήλωσε ότι ο στόχος  είναι μεγάλος αριθμός προπονητών και αθλητών να γνωρίζει να χειρίζεται τον απινιδωτή και να μεταφέρει ο ένας στον άλλο τη γνώση αυτή. Ενώ απινιδωτές σε δεύτερη φάση θα υπάρχουν και σε δημόσιες υπηρεσίες.

Τέλος έγινε μια μικρή επίδειξη του μηχανήματος στο κουτί που έχει τοποθετηθεί.

Ροή Ειδήσεων