• Αναζήτηση

Διέκοψαν δημοσιογράφο της ΕΡΤ και έγινε viral: «Μια στιγμή να πω όλο το ρεπορτάζ»

Η αντίδραση της δημοσιογράφου όταν τη διέκοψαν στον αέρα οι συνάδελφοί της στην ΕΡΤ δεν άργησε να γίνει viral.

Η δημοσιογράφος Ματίνα Καλτάκη δεν κατάφερε να κρύψει την ενόχλησή της όταν τη διέκοψαν από το στούντιο οι συνάδελφοί της ενώ δεν είχε ολοκληρώσει το ρεπορτάζ της.

Το περιστατικό σημειώθηκε στον αέρα της πρωινής εκπομπής στην ΕΡΤ. Η δημοσιογράφος Ματίνα Καλτάκη βρισκόταν στο Μουσείο της Ακρόπολης. Θα γινόταν η παρουσίαση των τριών πολιτιστιών πρωτευουσών της Ευρώπης. Ανάμεσά τους και η Ελευσίνα.

Η viral αντίδραση δημοσιογράφου στην ΕΡΤ

Ο περιορισμένος τηλεοπτικός χρόνος οδήγησε τον παρουσιαστή να τη διακόψει στον αέρα την ώρα που μετέφερε το ρεπορτάζ. Η ίδια αντέδρασε έντονα. «Μια στιγμή να πω όλο το ρεπορτάζ» σημείωσε, με την ενόχλησή της να είναι τόσο εμφανής που έγινε τελικά viral.

Ο Θάνος Σιαφάκας τότε της έδωσε ξανά τον λόγο ώστε να ολοκληρώσει το ρεπορτάζ. Η δημοσιογράφος συνέχισε φανερά εκνευρισμένη. «Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο γεγονός, πρέπει να το καταλάβουμε» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

«Ευχαριστούμε πολύ. Και κάπου εδώ ο δικός μας δημοσιογραφικός χρόνος έχει τελειώσει» ανέφερε από την πλευρά του ο Θάνος Σιαφάκας μόλις ολοκλήρωσε η συνάδελφός του Ματίνα Καλτάκη.

Στις 9 Ιανουαρίου 2023, οι Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης του 2022 παρέδωσαν επίσημα τους τίτλους τους στις πόλεις και τις περιφέρειες που θα εκπροσωπήσουν τις Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης το 2023.

Η επίσημη Τελετή Παράδοσης του Τίτλου του 2023 πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Ακρόπολης. Αποτυπώθηκε συμβολικά μέσα από ένα γυάλινο γλυπτό. Αποτελεί συμβολική αναπαράσταση της Ευρώπης.

Είναι εμπνευσμένο από μια διάσημη ιστορία της ελληνικής μυθολογίας: την απαγωγή της κόρης του βασιλιά Αγήνορα, της Ευρώπης, στην οποία η ήπειρος οφείλει το όνομά της. 

Αποτέλεσε μια ευκαιρία για τους επίσημους αντιπροσώπους να επισημάνουν το νόημα και τον σκοπό των Πολιτιστικών Πρωτευουσών της Ευρώπης. Ως μοναδικών έργων που αποσκοπούν στον εορτασμό των ευρωπαϊκών πολιτισμών. 

Αποστολή τους είναι να συνδέουν τους ανθρώπους, τις πόλεις και τις χώρες μέσω του πολιτισμού και, ως εκ τούτου, να συμβάλλουν στην ενίσχυση της Ευρώπης με βιώσιμο τρόπο.

Η Αθήνα ήταν η πρώτη πόλη που ανακηρύχθηκε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 1985, με πρωτοβουλία της πρώην υπουργού Πολιτισμού της Ελλάδας Μελίνας Μερκούρη, μαζί με τον Γάλλο ομόλογό της Ζακ Λανγκ.

Ροή Ειδήσεων