• Αναζήτηση

Δίκη Πισπιρίγκου: «Με χτύπησαν στη ΓΑΔΑ – Ο Δασκαλάκης νόμιζε ότι είναι ο Μπουφόν και ο Πάριος»

Τη δική της αλήθεια για τα γεγονότα που ακολούθησαν το θάνατο της Τζωρτζίνας παρέθεσε στο δικαστήριο η Ρούλα Πισπιρίγκου συνεχίζοντας για τέταρτη μέρα την απολογία της.

«Με είχαν καταδικάσει πριν γίνω ύποπτη…» είπε ενώ, λίγο νωρίτερα φορτισμένη, έδειξε στους δικαστές τους νάρθηκες και το κολάρο που φορούσε η Τζωρτζίνα αλλά και τα τατουάζ με τα ονόματα των παιδιών της που έχουν φύγει από τη ζωή.

Η κατηγορούμενη για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της απολογούμενη μίλησε για τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν μέχρι να βρεθεί κατηγορούμενη και έκανε λόγο για «απόλυτη ντροπή» αναφερόμενη σε δημοσίευση φωτογραφίας της νεκρής Τζωρτζίνας.

«Είχε αρχίσει ένας μύθος γύρω από το δικό μου όνομα. Δεν κατάλαβα πως άρχισε ….» είπε και προσκόμισε στο δικαστήριο σχετικά δημοσιεύματα της επίμαχης περιόδου.

«Με είχαν καταδικάσει πριν γίνω ύποπτη…» ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ επιχείρησε να αποδομήσει την κατηγορία που αναφέρει ως κίνητρο για τη δολοφονία τα προβλήματα στη σχέση της με τον Μάνο Δασκαλάκη.

«Έχει μπει ως κίνητρο εδώ και όχι στις άλλες δυο υποθέσεις …» είπε και έκανε λόγο για «γαϊτανάκι» που μιλούσε «για τον Μάνο , τις συμπτώσεις πότε ερχόταν και ποτέ έφευγε».

«Είναι ανόητο, χαζό πρέπει να είσαι ψυχασθενής για να βάλεις ένα τέτοιο κίνητρο χωρίς αποδείξεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν συνάδουν με τη λογική»

«Αυτό που συνέβη με την Τζωρτζίνα και την κεταμίνη θεωρώ ότι παρέσυρε και τη δίωξη για τα άλλα δυο παιδιά… Δεν υπήρχε καμία υποψία ούτε για εμένα ούτε για κάποιον άλλον. Ήταν στο αρχείο και τοξικολογικά και δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνονται Πυθίες όλοι και να γίνεται δίωξη σε βάρος μου. Πράγματα που δεν συνάδουν με τη λογική. Δεν γνωρίζω τι σκοπούς εξυπηρετούσε όλο αυτό . Όλη η κοινή γνώμη, από τα δημοσιεύματα, παρασύρθηκε και έχει αυτό το μένος εναντίον μου χωρίς να μας γνωρίζουν…. Κανείς άλλος εκτός από τους κοντινούς μας ανθρώπους δεν γνώριζε τι κάνουμε εμείς στο σπίτι μας. Δεν ήμασταν διάσημοι, δημόσια πρόσωπα… Απλά ακούστηκε μια ιστορία. “Πώς γίνεται τρία παιδιά σε τρία χρόνια;” έλεγαν ο ένας μετά τον άλλον και ξαφνικά έγινε όλο αυτό. Άρχισε όλη αυτή η δημοσιότητα….» ανέφερε η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Σύμφωνα με την κατηγορούμενη η συνέντευξη που έδωσε με τον τότε σύζυγο της πυροδότησε ένα ντόμινο εξελίξεων καθώς δεχόταν καθημερινά εκατοντάδες μηνύματα από δημοσιογράφους αλλά και άλλα που «απειλούσαν την ίδια μου τη ζωή».

«Πέσαμε σε ένα γαϊτανάκι μαρτυριών με αλλοιωμένες φωνές. Ιστορίες που δεν είχαν σχέση με την πραγματικότητα. Στόχος ήταν να πλήξουν την προσωπικότητα μου…» είπε ενώ άφησε αιχμές σε βάρος του Μάνου Δασκαλάκη που παρακολουθούσε την απολογία από τα πίσω έδρανα ότι έδινε πληροφορίες σε δημοσιογράφους χωρίς, ωστόσο, «να θέλει να φαίνεται».

Η Ρούλα Πισπιρίγκου είπε πως λέγονταν ανακρίβειες και πως τις περισσότερες φορές δημοσιοποίησαν τις απαντήσεις της χωρίς τη συναίνεση της. «Οι δημοσιογράφοι πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους όμως υπάρχουν κάποια όρια όταν, μάλιστα, πρόκειται για παιδιά. Προσπαθήσαμε να βάλουμε κάποια όρια αλλά κάπου το χάσαμε, δεν το προλαβαίναμε. Δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε γιατί γύρισε όλο αυτό το κλίμα της συμπόνιας και της τραγωδίας στο ότι η μάνα σκοτώνει το παιδί της για τον πατέρα. Ποτέ δεν το κατάλαβα, το είδα στην κατηγορία μου. Είναι ανόητο, χαζό πρέπει να είσαι ψυχασθενής για να βάλεις ένα τέτοιο κίνητρο χωρίς αποδείξεις. Έχω αγανακτήσει. Έγινε γιατί ήμουν μόνη με το παιδί μου; Όλες οι μανάδες έτσι είναι . Ήταν ό,τι μου είχε απομένει» είπε φορτισμένη .

Καταγγελίες ότι κατά τη διάρκεια της ανάκρισης την χτύπησαν για να ομολογήσει

Κλαίγοντας η Ρούλα Πισπιρίγκου μίλησε για την ώρα που τρεις αστυνομικοί χτύπησαν το τζάμι του παραθύρου στο σπίτι της στην Πάτρα περίγραψε πως προσήχθη στη ΓΑΔΑ ενώ ισχυρίστηκε ότι την πίεσαν να ενοχοποιήσει το Μάνο Δασκαλάκη λέγοντας πως εκείνος της έδωσε την κεταμίνη και εκείνη από οίκτο την χορήγησε στο παιδί προκειμένου να πέσει στα «μαλακά».

Η κατηγορούμενη είπε πως την πίεσαν ψυχολογικά λέγοντας πως όλοι οι δικοί της πίστευαν πως είναι ένοχη. «Δεν θέλει να σε ξαναδεί κανείς, το πιστεύουν όλοι μου έλεγαν» περίγραψε ενώ κατήγγειλε ότι κατά τη διάρκεια της ανάκρισης την χτύπησαν για να ομολογήσει.

«Δεν έχω κάνει τίποτα τους έλεγα. Δεν ξέρω τι είναι η κεταμίνη δεν μπορώ να πω για κάποιο άνθρωπο…» είπε με λυγμούς ενώ περίγραψε πως της ζήτησαν να «πέσει στα τέσσερα» για να φάει μια τυρόπιτα που έριξαν στο πάτωμα. «Με είχαν συλλάβει και δεν το είχα καταλάβει …» είπε κλαίγοντας ενώ ανέσυρε από τη μνήμη της πως έξω από το σπίτι της οικογένεια ήταν περισσότερα από 1.500 άτομα και ήθελαν να λιντσάρουν τους γονείς τους που ήταν μέσα. Μάλιστα , υποστήριξε πως οι αστυνομικοί της έδειχναν τις εικόνες για να την πιέσουν.

«Με φώναζαν φόνισσα»

«Ήμουν χαμένη σε άλλο κόσμο…» είπε περιγράφοντας την ντροπή που ένιωσε την ώρα που με ισχυρή αστυνομική δύναμη και πλήθος κόσμου να την αποδοκιμάζει και να της φωνάζει «φόνισσα» οδηγήθηκε στην ανάκριση.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου ισχυρίστηκε πως ήταν τόσο τρομαγμένη και «συναισθηματικά χάλια» που δεν γνώριζε τι ανέφερε το απολογητικό της υπόμνημα. «Δεν ήξερα τι μου συμβαίνει …» είπε και κλαίγοντας αναφέρθηκε στην προφυλάκιση της και το γεγονός ότι ζήτησε να την προστατεύσουν φοβούμενοι «τον άγραφο νόμο της φυλακής». «Εδώ και 22 μήνες είμαι μόνη και δεν έχω καμία σχέση με κανέναν. Σε διπλανό κελί είναι για άλλη μητέρα από τον Κολωνό. Μου έχουν βάλει ένα τηλέφωνο. Δεν έχω βγει ποτέ έξω δεν έχω μιλήσει με καμία. Τον πρώτο καιρό δεν έτρωγα καθόλου. Είχα λεκτικές επιθέσεις από το παράθυρο… Για καλή που τύχη η διευθύντρια τα αντιμετώπισε… Για αρκετό καιρό όταν περνούσα οι πόρτες βαράγανε τόσο δυνατά για να τις γκρεμίσουν» περίγραψε .

Η δίκη μου επιλογή αποδείχθηκε λανθασμένη

Η Ρούλα Πισπιριπγκου ολοκλήρωσε την αφήγηση της με την πρόεδρο να σχολιάζει πως άκουσαν με μεγάλη προσοχή τη δίκη σας αλήθεια και να την καλεί να μιλήσει για τα παιδικά της χρόνια αλλά και τη σχέση τους με το Μάνο Δασκαλάκη.

Η κατηγορούμενη, αφού ανέφερε πως στην παιδική της ηλικία πήρε πολύ αγάπη, μίλησε για την γνωριμία της το 2013 με τον εν διαστάσει, σήμερα, σύζυγο της.

«Δεν έχω μιλήσει για αυτό μέχρι τώρα γιατί μιλάμε για τον ουρανοξύστη στο τελευταίο όροφο βρίσκεται το παιδί μου και θα βρεθούμε στο τρίτο υπόγειο» είπε σημειώνοντας πως η σχέση τους δεν ήταν όπως στις διαφημίσεις. «Κάθε οικογένεια μπορεί να έχει τα προβλήματα της. Η δική μου επιλογή αποδείχθηκε λανθασμένη μπορώ να πω τώρα» ανέφερε και συμπλήρωσε «Το μόνο που του αναγνωρίζω είναι ότι δούλευε διαρκώς οπουδήποτε του έλεγαν πήγαινε».

Σύμφωνα με την κατηγορούμενη, παρά τις αντιρρήσεις των οικογενειών τους γιατί ήταν πολύ νέοι, σύντομα αποφάσισαν να κάνουν οικογένεια.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου μίλησε για τον «εντυπωσιακό άνδρα» που γνώρισε στο γήπεδο και τον έρωτα τους.

«Ήταν κοινή απόφασή μας να κάνουμε οικογένεια. Το ήθελα παρά πολύ. Ήταν πολύ νωρίς όμως ήμουν πολύ ερωτευμένη. Ήταν πολύ καλός, μου έβγαλε το αίσθημα πως μπορείς να έχεις έναν σταθερό άνθρωπο δίπλα σου. Έτσι ήρθε η εγκυμοσύνη της Τζωρτζίνας» ανέφερε και εντόπισε τα πρώτα προβλήματα στο γάμο τους το 2018 όταν άρχισε να έχει «περίεργη συμπεριφορά» και ανακάλυψε ότι διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση.

«Τον συγχώρησα περισσότερο για χάρη των παιδιών αλλά ήταν κάτι που μέσα μου με έκαιγε, με έτρωγε πολλές φορές του το χτυπούσα. Δεν το ξεπέρασα ποτέ θεώρησα ότι με υποτίμησε… Είχε τα πάντα και πάντα προσπαθούσα να έχει ό,τι ζητούσε. Εγώ διαχειριζόμουν τα οικονομικά και έβρισκα τρόπο για να μην γκρινιάζει και μην έχει τα μούτρα μέχρι το πάτωμα ….» είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου η οποία περιέγραψε το προφίλ ενός απαιτητικού συντρόφου, ενός κακομαθημένου αγοριού.

Ο Μπουφον και ο Πάριος

«Σε ότι ήθελε έφερνα τις αντιρρήσεις μου με τον τρόπο μου μέχρι εκεί που μπορούσα. Δεν μπορούσα όλη τη φαγωμάρα όποτε πέρναγε το δικό του…» είπε και συνέχισε «Ήταν τερματοφύλακας και νόμιζε ότι είναι ο Μπουφόν. Του πήραμε ειδικά γάντια. Ήθελε iPhone, μηχανάκι, έβρισκα τρόπο να τα πάρει για να μη μας πρήζει. Μετά άρχισε το τραγούδι. Αρχίσαμε μικρόφωνα, ακουστικά, κιθάρες, κονσόλες. Έγινε ο Πάριος ξαφνικά!».

Το 2019, σύμφωνα με την κατηγορούμενη, είχαν ομαλοποιηθεί οι σχέσεις τους και τότε «συνέβη αυτό που συνέβη με το παιδί μας». «Δεν μπορούσα να το διαχειριστώ το θάνατο της Μαλένας ήταν πάνω από τις δυνάμεις μου… Ζήτησα βοήθεια αλλά εκείνος ήταν πολύ αρνητικός στο κομμάτι του ψυχολόγου είχε την άποψη «ότι φεύγει και προχωράμε». Εγώ δεν μπορούσα …» ανέφερε και στη συνέχεια μίλησε για τα νέα προβλήματα στη σχέση τους και την επιθυμία του να φύγει γιατί δεν ήθελε πλέον να ζει τη ζωή ενός παντρεμένου με παιδιά λέγοντας: «Ήξερα πως είχαμε διαφορά ηλικίας και δεν είχε ζήσει τη ζωή του. Τον έβλεπα όμως στη δουλειά του και πίστευα, είχα την πεποίθηση πως θα ωριμάσει. Αυτό δεν έγινε ποτέ μέχρι τώρα με τις συμπεριφορές που έχει».

Η Ρούλα Πισπιρίγκου μίλησε για τα «ξεσπάσματα» του Μάνου Δασκαλάκη ο οποίος ζητούσε να χωρίσουν και μετά το μετάνιωνε. «Άνδρα είχα και δεν είχα μέσα στο σπίτι … Δεν μπορούσα να νταντεύω όλη την ώρα το Μάνο , ποσά να διαχειριστώ;» είπε και αναφέρθηκε στον Νοέμβριο του 2019 που ενώ είχαν ήταν χωρισμένοι έμεινε έγκυος στην Ίριδα και υπήρξε επανασύνδεση.

Τα προβλήματα, όπως περιέγραψε η κατηγορούμενη, δεν σταμάτησαν.

«Θα μου πείτε γιατί προχώρησα με το δεύτερο παιδί;» είπε απευθυνόμενη στην έδρα και συμπλήρωσε «πάνω απ’ όλα ήταν τα παιδιά μου αφού το ήθελε η Τζωρτζίνα το ήθελα και εγώ, δεν με ένοιαζε…».

«Δεν ήταν αντάξιος των προσδοκιών μου. Προσπαθούσα να το κρύψω κάτω από το χαλάκι…» τόνισε η κατηγορούμενη και μίλησε για δυο περιστατικά που, σύμφωνα με την ίδια, ο Μάνος Δασκαλάκης την χαστούκισε. Ακολούθησε μια δική της ερωτική επαφή, όπως είπε, με φιλικό πρόσωπο ενώ είχαν χωρίσει και πάλι.

«Τότε του είπα δεν μπορεί να έχεις και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο …» σημείωσε .

Οι ερωτικές μας επαφές δεν σταμάτησαν ποτέ

Σύμφωνα με την κατηγορούμενη ο Μάνος Δασκαλάκης επέστρεψε στο σπίτι τους μετά την πρώτη ανακοπή της Τζωρτζίνας ενώ πρόσθεσε πως εκείνη ήταν που του πρότεινε να χωρίσουν και ο ίδιος συμφώνησε.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου μετέφερε στο δικαστήριο τους προβληματισμούς που είχε σε σχέση με το χωρισμό τους και την υπαναχώρηση της που πάντα είχε ως κύριο γνώμονα την Τζωρτζίνα.

«Οι ερωτικές μας επαφές δεν σταμάτησαν ποτέ. Ακόμη και το πρωί της σύλληψης μου, πάντα με τούμπαρε με αυτό …» ανέφερε και μετά μίλησε για το επεισοδιακό διαζύγιο τους.

Πρόεδρος: Πως βιώσατε τις απώλειες των παιδιών πως πενθήσατε ως μαμά;

Κατηγορούμενη: Είναι εύκολο να κρίνεις κάποιον αλλά αν δεν φορέσεις τα παπούτσια του δεν μπορείς να μιλήσεις. Η αρρώστια της Μαλένας ήταν ξαφνική… Στην καθημερινότητα ήμουν ζωντανή νεκρή αλλά πίσω μου είχα ένα παιδί που είχε ανάγκες. Έπρεπε να βρω δύναμη, δεν μπορούσα να το συνειδητοποιήσω. Ήταν αδιανόητο, πολύ σύντομο… Τα μαύρα τα έβγαλα αργότερα εγώ λευκά και ροζ ήθελα να φοράω τα αγαπημένα χρώματα των παιδιών μου τα μαύρα τα θεωρώ υποκρισία.

Στην Ίριδα είχα θυμώσει… Γιατί σε εμάς έλεγα. Και στις δυο απώλειες υπήρχε η Τζωρτζινα πίσω το κίνητρο για να σηκωθείς να προχωρήσεις. Δεν πρόλαβα να πάω στον ψυχολόγο για το θάνατο της Ίριδας ήταν σύντομο το χρονικό διάστημα. Είχα πιεστεί παρά πολύ ήθελα να εξαφανιστώ απ’ όλους. Είχα πνιγεί… Είχα πάνω από το κεφάλι μου τη μουρμούρα του Μάνου, την απώλεια της Ίριδας και μια οικογένειας που έβλεπα πως χάνω.

Πρόεδρος: Πώς αντιδράσατε σε αυτό ;

Κατηγορούμενη: Ήθελα λίγο χρόνο να ξεσπάσω. Πήγα για μια μέρα σε ένα ξενοδοχείο. Ο Μάνος παρερμήνευσε ένα μήνυμα μου πως πάω να αυτοκτονήσω και αναστάτωσε την οικογένεια μου. Ήταν κάτι που δεν είχε συμβεί…

Πρόεδρος: Πως βιώσατε το πένθος μετά το θάνατο της Τζωρτζίνας

Κατηγορούμενη: Μέχρι τώρα το βιώνω. Χάλια ψυχολογικά.

Μου έκανε καλό η δημοσιότητα, απασχολούσε το μυαλό μου. Πήγα σε ψυχίατρο πήρα χάπια δεν μπορούσα να κοιμηθώ.

Ερχόμουν σε ερωτική επαφή με το Μάνο για να κουραστώ σωματικά και να κοιμηθώ.

Προεδρος: Δεν σας έπιαναν τα χάπια;

Κατηγορούμενη: Δεν είχα προλάβει πολλές μέρες

Η Ρούλα Πισπιριπγκου μίλησε και για τις αναφορές ότι πήγαινε σε χαρτορίχτρες.

«Μου πιπίλιζαν το μυαλό ακόμη και ότι έχουν κάνει μαγιά στο σπίτι μου» είπε και άφησε αιχμές σε βάρος μιας πρώην φίλης της που την όπως υποστήριξε την προσανατόλισε σε αυτή την κατεύθυνση. Όπως ανέφερε, ήταν 10 χρόνια με τον Μάνο Δασκαλάκη και ουδέποτε είχε ασχοληθεί με θέματα μαγείας. Μάλιστα, είπε πως εκείνη την περίοδο υποψιαζόταν πως είχαν κάνει μάγια στον τότε σύζυγο της. «Έψαχνα από κάπου να πιαστώ. Εκείνη την περίοδο. Όπου και να μου λέγανε να πάω θα πήγαινα. Από τον κορυφαίο επιστήμονα μέχρι τη χαρτορίχτρα» τόνισε.

Η απολογία θα συνεχιστεί αύριο.

Πηγή: newsbeast.gr

Ροή Ειδήσεων