Με την συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής και του Μουσικού Ομίλου Σπάρτης ο Δήμος Σπάρτης άναψε το Χριστουγεννιάτικο Δένδρο στην κεντρική πλατεία της πόλης κάνοντας έτσι την έναρξη των Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων. Ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας μέσω τηλεφώνου λόγω καραντίνας ευχήθηκε σε όλους Υγεία και καλές γιορτές και δεσμεύθηκε ότι την λάμψη που θα έχει το Χριστουγεννιάτικο Δένδρο θα αποκτήσει όλος ο δήμος Σπάρτης. Την εκδήλωση οργάνωσε το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού του Δήμου.

Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου (18:00) – Κεντρική Πλατεία Σπάρτης. Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου. Χριστουγεννιάτικες μελωδίες και κάλαντα από τη Φιλαρμονική του Δήμου και τη χορωδία του Μουσικού Ομίλου Σπάρτης.

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου (11:00-13:00) – Κεντρική Πλατεία και κεντρικοί δρόμοι της Σπάρτης. Οι Mr and Mrs Bubble της Πολύ-δραστικής Ομάδας Τέχνης Fabrica Athens θα διασκεδάσουν τους μικρούς μας φίλους με τον Ξυλοπόδαρο, τον Gentleman bike και θα προσφέρουν ένα θέαμα με σαπουνόφουσκες.

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021 (20:00) – Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Σπάρτης «Ευάγγελος Φιλιππόπουλος» (στο ισόγειο του κτηρίου της Δημόσιας Βιβλιοθήκης). Η Μικτή Χορωδία του Μουσικού Ομίλου Σπάρτης παρουσιάζει χριστουγεννιάτικη συναυλία, η οποία αποτελείται από δύο μέρη: α) εορταστικό – οργανικό πρόγραμμα από την καθηγήτρια μουσικής και μόνιμη συνοδό στο πιάνο του Μ.Ο.Σ. κα Μαρία Βελμάχου, και β) παρουσίαση αποσπασμάτων από θρησκευτικά έργα Ευρωπαϊκής μουσικής, εορταστικές μελωδίες και παραδοσιακά κάλαντα – ελληνικά και διεθνή- υπό τη διεύθυνση της κα. Χριστίνας Αθανασοπούλου. Είσοδος ελεύθερη

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου (18:00) – Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Σπάρτης «Ευάγγελος Φιλιππόπουλος». Το Εθνικό Ωδείο Παράρτημα Σπάρτης παρουσιάζει τη χριστουγεννιάτικη συναυλία: ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ! «ένα παιδί – μια μελωδία – ένα δώρο – μια ευχή». Συμμετέχουν σπουδαστές, καθηγητές και μουσικά σύνολα όλων των τμημάτων και σχολών. Μουσική & Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Μαρία Βελμάχου & Κυριακή Χελιώτη. Είσοδος ελεύθερη.