• Αναζήτηση

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς – Ανεμβολίαστος, νοσηλευόταν με κορωνοϊό

Εκοιμήθη σήμερα στις 7.30 το πρωί στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς μετά την μεγάλη μάχη που έδωσε με τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με το nafpaktianews, ο μητροπολίτης Κοσμάς εισήχθη αρχικά στο νοσοκομείο Αγρινίου στην 1η Δεκεμβρίου όταν ήδη ήταν πολύ επιβαρυμένη η κατάσταση της υγείας του.

Ο μητροπολίτης παρουσίασε τα πρώτα ήπια συμπτώματα στις 21 Νοεμβρίου και παρέμενε στην οικία του, δίχως να έχει εμβολιαστεί κατά της Covid-19. Τελικά, πείστηκε από από το περιβάλλον του να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Αγρινίου το μεσημέρι της Τετάρτης (1/12), προκειμένου να του παρασχεθεί βοήθεια, δεδομένου ότι είχε επιβαρυνθεί η κατάσταση της υγείας του. Την επόμενη ημέρα μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, όπου νοσηλευόταν διασωληνωμένος. Η κατάσταση της υγείας του όμως επιδεινώθηκε, με το ekklisiaonline να αναφέρει επικαλούμενο ιατρικές πηγές πως ο Κοσμάς κρατιόταν στη ζωή με ιατρικά μηχανήματα και, δυστυχώς, είχε προσβληθεί από μικρόβιο εντός του νοσοκομείου. Πριν από μερικές ημέρες, όμως, όπως έγινε γνωστό από το ekklisiaonline, ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, βρισκόταν σε βαθύ κώμα, μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη και πως είχαν προκληθεί βαριές εγκεφαλικές βλάβες.

Να σημειωθεί πως ο Σεβασμιώτατος είχε αποσωληνωθεί σύμφωνα με το ιατρικό πρωτόκολλο που προβλέπει πως μετά τον έναν μήνα νοσηλείας ο ασθενής πρέπει να υποβάλλεται σε τραχειοστομία, όπως και έγινε. Αξίζει να αναφερθεί ότι από κορωνοϊό έφυγε από την ζωή και η αδερφή του.

πηγή: iefimerida

 

Ροή Ειδήσεων