• Αναζήτηση

Εορτασμός των 201 χρόνων από τη Σύγκληση της Β΄ Εθνοσυνέλευσης στο Άστρος (video)

Πλήθος επισήμων τίμησε με την παρουσία του τον εορτασμό της 201ης Επετείου της Β’ Εθνοσυνέλευσης της οποίας οι εργασίες έλαβαν χώρα από τις 30 Μαρτίου έως 18 Απριλίου του 1823.

 

Μια ημέρα τιμής και μνήμης για το Άστρος αλλά και για όλον τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας. Το Σύνταγμα του Άστρους και τα Συντάγματα του Αγώνα έθεσαν τα θεμέλια μιας φιλελεύθερης και δημοκρατικής παράδοσης, η οποία, στα χρόνια που ακολούθησαν αποτέλεσε τον πυλώνα του ελληνικού συνταγματισμού.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις της 201ης επετείου της «Β΄ Εν Άστρει Εθνικής Συνέλευσης των Ελλήνων»  κορυφώθηκαν την Παρασκευή 10 Μαΐου στο Άστρος.

Μετά τη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Τεγέας κ. Θεόκλητου, οι παρευρισκόμενοι κατευθύνθηκαν στον χώρο της Εθνοσυνέλευσης στο αγροκήπιο Καρυτσιώτη, όπου ακολούθησε το τελετουργικό με τις καταθέσεις στεφάνων και η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον κ. Αριστείδη Χατζή, Καθηγητή Φιλοσοφίας Δικαίου και Θεωρίας Θεσμών στο Τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρέλαση της Φιλαρμονικής του δήμου Νότιας Κυνουρίας, την Φιλαρμονική του δήμου Βόρειας Κυνουρίας, των μαθητών Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των Πολιτιστικών Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας και του Νυαπλίου στην κεντρική πλατεία του Άστρους.

Το «παρών» μεταξύ άλλων έδωσαν,  o Δημήτρης Παπαστεργίου Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, οι βουλευτές Αρκαδίας Κώστας Βλάσης,  Παπαηλιού Γιώργος και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Πελοποννήσου Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Κώστας Μανδρώνης, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές, κ. Β. Κοντοζαμανης της ΝΔ, ο κ. Νικόλας Φαραντούρης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Καλλιακμάνης του ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΑΛ, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θ. Βασιλόπουλος , δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης, και οι δήμαρχοι Τρίπολης Κ. Τζιούμης και Δολιανίτης

Μ. Νότιας Κυνουρίας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γ. Τρουπής,  ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Πελοποννήσου, κ. Νίκος Καραλής,

ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Βόρειας Κυνουρίας κ. Πουλοκέφαλος,δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων κ.α.

Ροή Ειδήσεων