• Αναζήτηση

«Επίσκεψη του συντονιστή επιχειρήσεων Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας & Νήσων στον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλο, πραγματοποίησε, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Νήσων Υποστράτηγος Π.Σ., Δημήτριος Γεωργανάς.

Ακολούθησε συζήτησε σε θέματα σχετικά με την πρόληψη και τις δράσεις αποτροπής δασικών πυρκαγιών, την πρόληψη πλημμυρικών φαινομένων και γενικά θεμάτων που ανάγονται στις αρμοδιότητες των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών.

Στη συζήτησε που ακολούθησε, αφού ο Αντιπεριφερειάρχης ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα καθήκοντα, αναπτύχθηκαν οι δράσεις της ΠΕ Μεσσηνίας που βρίσκονται σε εξέλιξη ή σχεδιάζονται να υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα, όπως καθαρισμοί ρεμάτων και οδών για την αποτροπή πλημμυρών, αλλά και ενέργειες συντήρησης του δασικού οδικού δικτύου, που σχεδιάζει και υλοποιεί η Περιφέρεια, για την διευκόλυνση της κίνησης των πυροσβεστικών οχημάτων σε περίπτωση έκρηξης πυρκαγιάς.

Από την πλευρά του ο κ. Γεωργανάς αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία που είχε κατά το παρελθόν, αλλά και στο γεγονός ότι γνωρίζει πολύ καλά τα ζητήματα της Μεσσηνίας, τονίζοντας την σπουδαιότητα των ενεργειών της Περιφέρειας και την καταλυτική συνεισφορά της στο έργο της Πυροσβεστικής υπηρεσίας.

 

 

 

Θέμα: «Ευρεία σύσκεψη για αθλητικά και πολιτιστικά έργα»

Ευρεία σύσκεψη, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 12 Μαρτίου, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και συζητήθηκαν θέματα έργων κατηγορίας αθλητισμού και πολιτισμού. Στην σύσκεψη, εκτός από τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλο, συμμετείχαν οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Αθλητισμού Βασίλης Σιδέρης και Πολιτισμού Αθηνά Κόρκα. Επίσης παρευρέθηκαν πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες των Δήμων Καλαμάτας, Μεσσήνης, Πύλου – Νέστορος, Τριφυλίας, Οιχαλίας και Δυτικής Μάνης.

Όσον αφορά τα έργα αθλητισμού συζητήθηκαν διεξοδικά όλα τα σε εξέλιξη έργα των Δήμων της ΠΕ Μεσσηνίας, αλλά και αυτά που είναι ώριμα μελετητικά ή σχεδιάζονται να μελετηθούν. Επίσης επισημάνθηκε η ανάγκη να προχωρήσουν οι διαδικασίες έκδοσης αδειών λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων, όπου αυτές δεν έχουν εκδοθεί, αλλά και το γεγονός της ύπαρξης απινιδωτών σε κάθε αθλητική εγκατάσταση προς χρήση από κατάλληλο προσωπικό σε περίπτωση ανάγκης.

Για τα έργα πολιτιστικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν διεξοδικά οι εκδηλώσεις πολιτιστικής φύσεως που υλοποιούν οι Δήμοι καθώς και τα έργα πολιτισμού που υλοποιούνται ή μελετούνται σε χώρους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, ιστορικών μνημείων ή ευρύτερων χώρων πολιτισμού.

Τέλος από του θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες ζητήθηκε από τους εκπροσώπους των Δήμων να κατατεθεί σχετικό υπόμνημα με τα έργα και τις δράσεις που συζητήθηκαν, ώστε να κατηγοριοποιηθούν οι ανάγκες που προκύπτουν, ανά τομέα παρέμβασης και να αναζητηθεί πηγή χρηματοδότησης, μέσω διαφόρων προγραμμάτων.

Ροή Ειδήσεων