• Αναζήτηση

Η Καλαμάτα βρήκε τη θέση της… στα βόρεια προάστια της Μελβούρνης

Η Μελβούρνη έχει πλέον ένα νέο ελληνικό ορόσημο, αφού το Δημοτικό Συμβούλιο Darebin ενέκρινε ομόφωνα να ονομαστεί ένα ανώνυμο δρομάκι στο Thornbury σε “Kalamata Place”.

Το προς το παρόν ανώνυμο δρομάκι βρίσκεται μεταξύ των οδών 2 Gooch Street και 1 Raleigh Street, στο Thornbury, δίπλα στο κτίριο της Παμμεσσηνιακής Αδελφότητας “Παπαφλέσσας”.

Η επίσημη πρόταση του «Παπαφλέσσα» για την ονοματοδοσία του δρόμου είχε υποβληθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Darebin πέρυσι, ως αναγνώριση της συμβολής της ελληνικής κοινότητας στην περιοχή. Το Δημοτικό Συμβούλιο έθεσε την πρόταση σε διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης πριν λάβει την απόφασή του, τη Δευτέρα, 23 Μαΐου 2022.

 

Από τη μεταπολεμική μαζική μετανάστευση, το Darebin φιλοξενεί μια μεγάλη και ζωντανή ελληνική κοινότητα, συμπεριλαμβανομένων πολλών μεταναστών από την Καλαμάτα και τη Μεσσηνία. Αυτό αποδεικνύεται από τη λειτουργία πολλών τοπικών ελληνικών επιχειρήσεων κοντά στο συγκεκριμένο δρομάκι, όπως Psarakos Ντελικατέσεν, White Rose Receptions και Tassos Cakes, καθώς και από την ύπαρξη πολλών σωματείων της ελληνικής κοινότητας στο Darebin.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η Επιτροπή του «Παπαφλέσσα» δέχτηκε με μεγάλη ικανοποίηση την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. «Είχαμε δουλέψει πάνω σε αυτή την πρόταση για αρκετό καιρό. Είμαστε ευγνώμονες σε όλους τους Συμβούλους του Darebin για την υποστήριξη αυτής της πρότασης, ιδιαίτερα ευχαριστούμε την δημοτική σύμβουλο, Έμιλι Δημητριάδη και τη δήμαρχο, Lina Messina, χωρίς την οποία αυτή η πρόταση δεν θα είχε εξεταστεί. Είμαστε, επίσης, βαθύτατα ευγνώμονες στους ελληνικούς και μη οργανισμούς, στις επιχειρήσεις και τους ιδιώτες που μπήκαν στον κόπο να υπερθεματίσουν υπέρ της πρότασής μας, όπως η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης, η Ένωση Θεσσαλονικέων και οι “Ανεμώνες”, αποδεικνύοντας ότι η πρόταση αυτή είχε ευρεία υποστήριξη» δήλωσε ο πρόεδρος της Αδελφότητας «Παπαφλέσσας», Στιβ Γκότσης.

Η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του «Παπαφλέσσα», Μαίρη Τσαγανά, δήλωσε: «Η Καλαμάτα δεν είναι απλώς μια μεγάλη ελληνική πόλη, είναι συνώνυμη με τις ελιές της και το λάδι της, για το οποίο είναι διάσημη διεθνώς. Είναι ένα όνομα με θετικούς συνειρμούς τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, δεδομένης της σύνδεσής του με τη διάσημη μεσογειακή διατροφή. Όλη η ελληνική κοινότητα της Μελβούρνης θα πρέπει να είναι ευχαριστημένη που έχουμε πλέον ένα νέο ελληνικό ορόσημο. Δεν θα υπήρχε Αυστραλός πουθενά που θα έβλεπε το ‘Kalamata Place’ και δεν θα καταλάβαινε ότι είναι ελληνικό».

 

πηγή:  neoskosmos.gr

Ροή Ειδήσεων