• Αναζήτηση

Ιταλία: 10χρονη πέθανε από ασφυξία μετά από «πρόκληση» στο Tik Tok

Ένα 10χρονο κοριτσάκι στην Ιταλία έχασε τη ζωή του από ασφυξία, ενώ τραβούσε βίντεο στα πλαίσια μιας πρόκλησης στα Μέσα Κοινωνική Δικτύωσης.

Η είδηση έχει προκαλέσει εντονότατες αντιδράσεις σε επίπεδο τοπικής και όχι μόνο κοινωνίας, ενώ για το συμβάν εξέφρασε τη θλίψη της και η πλατφόρμα του Tik Tok.
To 10χρονο κορίτσι από το Palermo της Σικελίας, σύμφωνα με το ansa.it και το italy24news.com, είχε δέσει μία ζώνη γύρω από το λαιμό του για να πάρει μέρος στο Blackout Challenge του Tik Tok.

Όταν οι γονείς βρήκαν το παιδί, το μετέφεραν στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε η κρισιμότητα της κατάστασης της υγείας της. Μετά από λίγες ώρες και αφού οι γονείς ενημερώθηκαν ότι το παιδί τους είναι κλινικά νεκρό, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε δωρεά οργάνων.  Οι αστυνομικές Αρχές του Palermo διέταξαν έρευνα για το συμβάν και κατάσχεσαν το κινητό τηλέφωνο της ανήλικης, ώστε να μελετηθούν μηνύματα και συνομιλίες.

Από την πλευρά της, η πλατφόρμα του Tik Tok εξέφρασε τη λύπη της για το περιστατικό και τόνισε πως η ασφάλεια των χρηστών της είναι η απόλυτη προτεραιότητα. Παράλληλα όμως έσπευσε σε δήλωση πως οι έλεγχοι ασφαλείας δεν δείχνουν κανένα επικίνδυνο περιεχόμενο.

Οι ιταλικές ενώσεις για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ανηλίκων ζητούν σήμερα περισσότερους ελέγχους, για να τύχει προστασίας η υγεία και η ακεραιότητα των παιδιών που χρησιμοποιούν Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Παράλληλα, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης θεωρούν ότι, μετά το δραματικό αυτό συμβάν, θα πρέπει να υπάρξει και μια γενικότερη, πανευρωπαϊκή κινητοποίηση, με στόχο τον αυστηρότερο έλεγχο κάθε πλατφόρμας και μέσου κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιείται από ανήλικα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και lifo.gr

Ροή Ειδήσεων