• Αναζήτηση

Κακοκαιρία «Daniel»: Τόνοι νερού σε χείμαρρο παρασύρουν αυτοκίνητα στη θάλασσα της Νεάπολης (video)

κακοκαιρία Daniel «κτύπησε» και τη Νεάπολη Λακωνίας. Η σφοδρή βροχόπτωση που σημειώθηκε στα ορεινά τις πρωινές ώρες φούσκωσε το ποτάμι της Νεάπολης. Η κοίτη του ποταμού έχει διευθετηθεί μέσα στην πόλη και συχνά χρησιμεύει και ως πάρκινγκ οχημάτων.

Ωστόσο σήμερα γύρω στη 13:30 το μεσημέρι η ορμή των νερών ήταν τόση που επέφερε καταστροφικά αποτελέσματα τουλάχιστον για τους οδηγούς τριών αυτοκινήτων που ο χείμαρρος τα έριξε στη θάλασσα. Τα φαινόμενα επιβάλουν μεγάλη προσοχή γιατί πάντα ο κίνδυνος κατολισθήσεων και πλημμύρας υπάρχει ιδίως στις αγροτικές περιοχές.

Να σημειωθεί ότι στην περίπτωση του χειμάρρου Ξεριάς της Νεάπολης σημειώθηκε πλημμύρα σχεδόν μέσα στη πόλη σε σημεία όπου υπήρχαν ελαιώνες. Όπως λένε οι ντόπιοι σε όλη την περιοχή από τους Αγίους Αποστόλους έως τη Νεάπολη υπήρξε σφοδρή βροχόπτωση και όλοι οι χείμαρροι της περιοχής κατέβασαν στη θάλασσα τόνους νερού. Να σημειωθεί ότι οι ιδιοκτήτες των δυο εκ των τριών αυτοκινήτων απουσίαζαν από τη Νεάπολη έχοντας αφήσει τα οχήματα μέσα στο Ξεριά.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google N

Ροή Ειδήσεων