• Αναζήτηση

Καλαμάτα: Αιτήσεις για φοίτηση στο 7ο Πειραματικό Γυμνάσιο το σχολικό έτος 2024-2025

Άρχισε η υποβολή αιτήσεων για φοίτηση μαθητών και μαθητριών στην Α’ τάξη του Πειραματικού Γυμνασίου για το σχολικό έτος 2024-2025. Συνολικά έχουν προκηρυχθεί πενήντα 50 θέσεις.

Οι γονείς – κηδεμόνες, οι οποίοι επιθυμούν τη συμμετοχή του παιδιού τους στην κλήρωση, που θα διεξαχθεί στις 17 Μαΐου 2024, θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση έως και την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 και ώρα 23:59 μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr – κατηγορία Εκπαίδευση, υποκατηγορία Εγγραφή σε σχολείο, ενότητα αίτηση εισαγωγής μαθητών και μαθητριών στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία) ή μέσω του συνδέσμου https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/ps-peis-es

Όπως αναφέρει η διεύθυνση του σχολείου, “το 7ο Πειραματικό Γυμνάσιο Καλαμάτας πρωτοστατεί στις διδακτικές καινοτομίες. Ακολουθεί σύγχρονες μεθόδους Διδακτικής. Στελεχώνεται από υψηλά καταρτισμένο διδακτικό προσωπικό. Συνεργάζεται με Πανεπιστήμια, σχολικά ιδρύματα του εξωτερικού, ερευνητικούς φορείς. Συμμετέχει σε μαθητικά συνέδρια, κοινωνικοποιεί τα παιδιά αρμονικά μέσα από τη διασύνδεση με κοινωνικούς φορείς. Οι βιωματικές δράσεις συνιστούν θεμέλιο της διδακτικής μας πράξης”.

Το σχολικό έτος 2023-2024 – υπογραμμίζεται – πραγματοποιήθηκαν 20 εκπαιδευτικές εκδρομές. Ταυτόχρονα, λειτουργούν 11 Όμιλοι Αριστείας και Καινοτομίας και 8 τμήματα Ενισχυτικής Διδασκαλίας.

Ροή Ειδήσεων