• Αναζήτηση

Κατέρρευσε μάγειρας σε 5άστερο ξενοδοχείο από την πολλή δουλειά

Ένας μάγειρας σε 5στερο ξενοδοχείο της Κρήτης κατέρρευσε ενώ δούλευε, έχοντας υποστεί υπερκόπωση, καθώς εργαζόταν χωρίς ρεπό και πάνω από ένα 8ωρο καθημερινά.

Παρά το ότι ο covid-19 έχει αδειάσει τα ξενοδοχεία, εντούτοις το ωράριο του μάγειρα σε ένα 5στερο στο Ηράκλειο ήταν εξοντωτικό. Ο παθών είπε ότι εργαζόταν πάνω από 8 ώρες την ημέρα, χωρίς να κάνει διάλειμμα, χωρίς να φάει και μάλιστα χωρίς ρεπό.

Το αποτέλεσμα ήταν κάποια στιγμή να τον εγκαταλείψουν οι δυνάμεις του, να λιποθυμήσει από υπερκόπωση και να μεταφερθεί στο ΠΑΓΝΗ, όπου και νοσηλεύτηκε.

Οι γιατροί του έδωσαν αναρρωτική, αλλά βγαίνοντας από το νοσοκομείο πήρε την απόλυση από τον εργοδότη του!

Την περασμένη Τρίτη ο 60χρονος μάγειρας και πατέρας ενός παιδιού, πήγε στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου και έκανε καταγγελία.

Την υπόθεση αποκάλυψε στην εφημερίδα «Νέα Κρήτη» χθες ο πρόεδρος του σωματείου, αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επισιτισμού και του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Νίκος Κοκολάκης, τονίζοντας με κατηγορηματικό τρόπο ότι έγιναν οι απαιτούμενες προσφυγές στην Επιθεώρηση Εργασίας και ότι ο ίδιος σκοπεύει να φτάσει «στα άκρα» τις διεκδικήσεις του εν λόγω μάγειρα, για την πλήρη αποζημίωσή του!

Ο πρόεδρος του σωματείου Νίκος Κοκολάκης είπε σχολιάζοντας το θέμα: «Είναι πολύ αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα στον χώρο των ξενοδοχείων. Έτσι, για κάθε πόστο χρειάζονται περισσότεροι εργαζόμενοι από αυτούς που σήμερα εργάζονται. Για τον λόγο αυτό έχουμε τα φαινόμενα αυτά, να εργάζονται εξαντλητικά λιγότεροι εργαζόμενοι για να βγάλουν σε πέρας τη δουλειά που έχουν αναλάβει»…

Ροή Ειδήσεων