• Αναζήτηση

Κάτοικοι της περιοχής γύρω από το Κάστρο Καλαμάτας: Ζούμε με τον φόβο, Κάθε σπίτι είναι αναγκασμένο να έχει κάγκελα στα παράθυρά του και σκύλο,

«Οι κάτωθι συνυπογράφοντες κάτοικοι, επαγγελματίες και επισκέπτες διαμαρτυρόμαστε έντονα για την απαράδεκτη υποβάθμιση της περιοχής μας Κάστρο Καλαμάτας όπου ευρίσκονται οι κατοικίες μας, οι επιχειρήσεις μας και το τουριστικό καμάρι της πόλης μας και του νομού μας, από ομάδες-συμμορίες βανδάλων, ναρκομανών και άλλων εγκληματικών στοιχείων που εκμεταλλεύονται την ελλιπή αστυνόμευση και παραμέληση της περιοχής από τις τοπικές αρχές (Δήμος, Αστυνομία), για να εκτελούν ανενόχλητοι πληθώρα παράνομων ενεργειών εδώ και καιρό τώρα.

Συγκεκριμένα ορισμένες από αυτές τις παράνομες ενέργειες περιλαμβάνουν:

1. Βανδαλισμούς κτηρίων και περιουσιών. Graffiti στους τοίχους οικιών και κοινόχρηστων χώρων, πετροβολισμό σκεπών, παραθύρων και τοίχων.

2. Βανδαλισμούς και δολιοφθορά αυτοκινήτων (γρατζουνίσματα, τρύπημα ελαστικών που θέτουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή, κ.λπ.)

3. Εμπόριο, χρήση και διακίνηση ναρκωτικών (πληθώρα από σύριγγες και λοιπά εργαλεία χρήσης παρατημένα στην περιοχή που δεν καθαρίζονται κιόλας)

4. Ρύπανση και μόλυνση της οικιστικής και τουριστικής περιοχής (σκουπίδια, αφόδευση, ούρηση τοίχων κ.λπ.).

5. Ηχορύπανση (σε ώρες κοινής ησυχίας, και μάλιστα αυτήν την εποχή που θεωρητικά πρέπει να αποφεύγονται οι συναθροίσεις και ο συνωστισμός!).

6. Διαρρήξεις.

Οι κάτοικοι ζούνε όλοι με τον φόβο. Κάθε σπίτι είναι αναγκασμένο να έχει κάγκελα στα παράθυρά του και σκύλο, ως τα μόνο μέτρα φύλαξης των οικιών, πολλές φορές όμως ανεπιτυχώς!

Αιτούμεθα:

• Την αστυνόμευση της περιοχής μας και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προαναφερόμενων εγκληματικών ενεργειών που έχουν αφεθεί να ταλανίζουν την περιοχή μας εδώ και αρκετό καιρό! Είναι ζήτημα χρόνου να υπάρχουν θύματα ως αιτία αυτής της αδιαφορίας των αρχών.

• Τον καθαρισμό και τον καλλωπισμό της περιοχής μας. Κοινόχρηστοι χώροι έχουν γεμίσει από σκουπίδια, graffiti κ.λπ. Ο Δήμος δεν καθαρίζει καν τους δρόμους και δεν συλλέγει σκουπίδια από τις γειτονιές µας!

Ροή Ειδήσεων

κορωνοϊός