• Αναζήτηση

Κυβέρνηση: «Δώρο» του ΠΑΣΟΚ η πρόταση μομφής – Η γαλάζια στρατηγική συσπείρωσης

“Θα εξηγηθούν όλα, το ζήτημα θα κλείσει στο ανώτερο επίπεδο και θα τελειώσει μία και καλή αυτή η γελοιότητα της αντιπολίτευσης” σχολιάζουν ανώτερα κυβερνητικά στελέχη στο CNN Greece με αφορμή την πρόταση δυσπιστίας που καταθέτει σε λίγες ώρες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τα Τέμπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, τα τελευταία 24ωρα ο Πρωθυπουργός από τον Καναδά όπου βρισκόταν σε περιοδεία είχε απανωτές τηλεφωνικές συσκέψεις με τον στενό πυρήνα στο Μαξίμου, ενώ χώρα έλαβαν και κλειστές συσκέψεις στρατηγικής.

Στο Μέγαρο Μαξίμου αναμένουν την επιστροφή του Πρωθυπουργού αλλά μέχρι ώρας όλα δείχνουν πως η Κυβέρνηση αποφασίζει να μην μετατρέψει την πρόταση δυσπιστίας σε ψήφο εμπιστοσύνης, όπως συνηθίζεται.

Κυβερνητικά στελέχη εξηγούσαν στο CNN Greece πως αν η Κυβέρνηση επέλεγε να μετατρέψει την πρόταση μομφής σε ψήφο εμπιστοσύνης η συζήτηση θα ξέφευγε πλήρως στην ολομέλεια της Βουλής από την τραγωδία των Τεμπών και οι τοποθετήσεις θα αφορούσαν άσχετα θέματα που έχουν να κάνουν με το Κυβερνητικό έργο εν συνόλω. “Αυτό θα γίνει και τώρα σε ένα μέτρο, αλλά μας συμφέρει να μείνουμε όσο γίνεται στο ζήτημα των Τεμπών και να καταψηφιστεί η πρόταση μομφής, να τελειώνουμε με αυτό το θέμα” τονίζουν γαλάζια στελέχη.

«Οι τακτικισμοί τους μας συσπειρώνουν»

«Η κίνηση της αντιπολίτευσης μας συσπειρώνει και δείχνει το επίπεδο τους», σχολιάζουν κυβερνητικά στελέχη με αφορμή την στοίχιση της αντιπολίτευσης πίσω από την πρόταση μομφής.

 

Στην Κυβέρνηση θεωρούν πως το απόλυτο «158» το οποίο θα συγκεντρώσουν στο τέλος της τριήμερης μάχης θα επιβεβαιώσει την απόλυτη πολιτική κυριαρχία της, ενώ της δίνει την ευκαιρία να μετατρέψει την κάλπη των ευρωεκλογών σε εθνική κάλπη, καθώς οι πολίτες θα κληθούν να τοποθετηθούν επί όλων των ανοιχτών ζητημάτων. Για αυτό τον λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έσπευσε να χαρακτηρίσει «καλοδεχούμενη» την πρόταση μομφής του κ.Ανδρουλάκη.

Κάποιοι συκοφάντες-τυμβωρύχοι αμφισβητούν, για πρώτη φορά ύστερα από έναν χρόνο, ακόμα και το ομολογημένο ανθρώπινο παράπτωμα, λένε από την Κυβέρνηση και υπογραμμίζουν πως αυτή η χυδαία προσπάθεια θα αποτύχει.

Επισημαίνουν όμως πως σε αυτόν τον πόλεμο φθοράς της κυβέρνησης παίρνουν μέρος και οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα. Συμφέροντα που θέλουν να την καταστήσουν όμηρο των δικών τους σχεδιασμών. Συσχετίζουν μάλιστα το timing της ανακοίνωσης πρότασης μομφής εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ με αυτά τα συμφέροντα.

Η χώρα δεν θα γυρίσει πίσω σε εποχές αβεβαιότητας και εκβιασμών από ισχυρά συμφέροντα και κομματικές σκοπιμότητες ξεκαθαρίζουν. Ας καταθέσει την πρόταση μομφής ο κ.Ανδρουλάκης ώστε όλοι οι πολίτες να διαπιστώσουν ποιοι συντάσσονται με την ομαλότητα, τη σταθερότητα και τη συνέχεια και ποιοι θέλουν να ναρκοθετήσουν την πορεία της χώρας προς την πρόοδο τονίζουν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τα φερέφωνα, τα συμφέροντα και η προσπάθεια αποσταθεροποίησης

Από την Κυβέρνηση τονίζουν πως η κίνηση Ανδρουλάκη, ο οποίος βλέπει τα ποσοστά του να πέφτουν, αποκαλύπτει πως το όλο ζήτημα αφορά μία αντικυβερνητική εκστρατεία με αιχμή μία εθνική τραγωδία και όχημά της την κυνική εκμετάλλευση του πόνου.

Το CNN Greece επικοινώνησε με κυβερνητικά στελέχη τα οποία τονίζουν πως οι μασκες θα πέσουν, όλες οι απαντήσεις θα δοθούν και θα φανεί ποιος εργαλειοποιεί τον πόνο για μικροκομματικά οφέλη και ποιος επιθυμεί την πραγματική διαλεύκανση των αιτίων.

«Δεν τους ενδιαφέρει η δικαιοσύνη, δεν τους ενδιαφέρει η αλήθεια, το μόνο που ενδιαφέρει την αντιπολίτευση είναι το να βρει τρόπο να ρίξει την κυβέρνηση», τονίζουν γαλάζια στελέχη.

Στην Κυβέρνηση βάζουν και πάλι στο στόχαστρό τους τον κ. Ανδρουλάκη τονίζοντας πως αυτός έσπευσε να υιοθετήσει αμέσως την «προπαγάνδα» όπως λένε ενός δημοσιεύματος με ανυπόστατα στοιχεία, που πήραν αμέσως απάντηση. Εκείνος, όμως, προτίμησε όπως τονίζουν να μετατρέψει το κόμμα του σε πράσινη εκδοχή του ΣΥΡΙΖΑ. Σε ουρά του κ. Βελόπουλου. Και σε βοήθημα των «Σπαρτιατών».

Όσο δεν για τον κ. Κασσελάκη και το αίτημά του για εκλογές παρουσία διεθνών παρατηρητών η Κυβέρνηση θα τονίσει στην τριήμερη μάχη στη Βουλή πως οι δηλώσεις του «υπενθυμίζουν στους πολίτες από το τι γλύτωσε η χώρα».

Θα επιμείνει η Κυβέρνηση να χαρακτηρίζει τον κ. Κασσελάκη φερέφωνο της απόπειρας αποσταθεροποίησης της χώρας και συνειδητό υπονομευτή του Πολιτεύματος θεωρώντας αδιανόητο, 50 χρόνια μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα, ο αρχηγός του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να προσβάλλει τόσο βάναυσα την λαϊκή βούληση και να παρουσιάζει την Ελλάδα ως τριτοκοσμική χώρα.

πηγη: https://www.cnn.gr/

Ροή Ειδήσεων