• Αναζήτηση

Λαμπρός ο εορτασμός των Θεοφανείων 2024 στην Καλαμάτα – Πλήθος κόσμου στο λιμάνι της πόλης (video)

Με λαμπρότητα και παρουσία πλήθους κόσμου εορτάσθηκαν τα Θεοφάνεια στην Καλαμάτα, με αποκορύφωμα την τελετή Αγιασμού των υδάτων στο λιμάνι, το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2024. Είχαν προηγηθεί το πρωί της ημέρας των Θεοφανείων η τέλεση του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας, καθώς και της ακολουθίας του Μεγάλου Αγιασμού σε όλους τους Ενοριακούς Ιερούς Ναούς.

 

TSE 1950

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και τέλεσε την ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού στην Παραλία Καλαμάτας. Στις τελετές αυτές παρέστησαν ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, οι Βουλευτές Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης, Γιάννης Λαμπρόπουλος και Περικλής Μαντάς, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, αιρετοί της Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθος κόσμου.

TSE 1878

Μετά το πέρας της ακολουθίας του Μεγάλου Αγιασμού στο Ναό της Αναλήψεως, σχηματίσθηκε πομπή, έχοντας στο κέντρο της την εικόνα της Βαπτίσεως του Χριστού που την κρατούσαν άνδρες του Λιμενικού, ενώ στην κεφαλή είχε τεθεί η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας. Η πομπή, μέσω της οδού Αναλήψεως, κατέληξε στην προκυμαία μπροστά στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας.

TSE 2153

TSE 2231

Εκεί ακολούθησε η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού και ο Αγιασμός των υδάτων στο λιμάνι της πόλης.  Τριάντα έξι (36) ήταν οι θαρραλέοι κολυμβητές που έπεσαν στη θάλασσα για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό, εκ των οποίων 14 ήταν ανήλικοι.

TSE 2184

TSE 2271

Το Σταυρό έπιασε –για τρίτη φορά- ο 18χρονος Κωνσταντίνος Αδαμόπουλος.

TSE 2347

Κατά τη διάρκεια της τελετής, τιμές απέδωσε απόσπασμα από το 9ο Σύνταγμα Πεζικού.

TSE 2073

Με πομπή, η Ιερή Εικόνα της Βαπτίσεως επανήλθε στο Ναό της Αναλήψεως, όπου οι τελετές ολοκληρώθηκαν με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας.

Ροή Ειδήσεων