• Αναζήτηση

Μετεωρολόγοι σε Μητσοτάκη για την κακοκαιρία Daniel: «Είναι η μεγαλύτερη νεροποντή που είχαμε ποτέ στη χώρα»

Για την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια σύσκεψης στην Πολιτική Προστασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μετεωρολόγοι τον ενημέρωσαν ότι πρόκειται πιθανώς για τη μεγαλύτερη νεροποντή που είχαμε ποτέ στη χώρα. Είναι το πιο ακραίο φαινόμενο που συνέβη στην περιοχή (Μαγνησίας κλπ) απο πλευράς ύψους βροχής σε ένα 24ωρο – συνήθως τέτοια φαινόμενα συμβαίνουν Οκτώβριο Νοέμβριο σημείωσαν χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από τους συμμετέχοντες υπουργούς, τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, μετεωρολόγους και το Πυροσβεστικό Σώμα, όπου συζητήθηκε ο συντονισμός για τις επόμενες δύσκολες ώρες καθώς το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη. Επί τάπητος τέθηκε ο σχεδιασμός που αφορά την εξασφάλιση ανοικτών δρόμων προς νοσοκομεία και κρίσιμες υποδομές, φιλοξενία ανθρώπων όπου χρειάζεται.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της αστυνομίας επιχειρούν από το πρωί για απεγκλωβισμούς κλπ και συνεχίζουν να είναι στο δρόμο. Όπως και του ΔΕΔΔΗΕ καθώς σημειώθηκαν πολλές διακοπές ρεύματος.

Ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία Copernicus για τη χαρτογράφηση των περιοχών που έπληξε η κακοκαιρία Daniel
Επισημαίνεται ότι θα πρέπει οι πολίτες να ακολουθούν πάντα τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και να ακολουθούν τα μηνύματα του 112.

Στη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό συμμετείχαν ο Βασίλης Κικίλιας, ο Γιάννης Οικονομου, Γιάννης Μπρατάκος, Χρήστος Τριαντοπουλος, Ευάγγελος Τουρνάς, Θανάσης Κοντογεωργης, ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, ο αρχηγος και επιτελείς του Πυροσβεστικού Σώματος και με τηλεδιάσκεψη ο κ. Αγοραστός και μετεωρολόγοι.

Αναμένεται δήλωση από τον κ. Κικίλια και τον κ. Τριαντόπουλο, ο οποίος θα μεταβεί αύριο στην περιοχή για καταγραφή και έναρξη διαδικασίας αποκατάστασης και αποζημιώσεων.

 

Πηγή: www.iefimerida.gr

Ροή Ειδήσεων