• Αναζήτηση

“Μυστηριώδες” στρατιωτικό ελικόπτερο πέταξε πάνω από την νήσο Πρώτη

Ένα ελικόπτερο, λίγο μετά τις 11 το πρωί της Τρίτης, πραγματοποίησε πτήση πάνω από το νησί της Πρώτης σε πολύ χαμηλό ύψος. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που επικοινώνησαν με το gargalianoionline να μάθουν περί τίνος πρόκειται…

Το μυστήριο λύθηκε άμεσα καθώς από τη Δευτέρα 9 έως και την Παρασκευή 20 Μαΐου 2022, διεξάγεται, στην 116 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Αράξου, η Πολυεθνική Αεροπορική Άσκηση Μεσαίας Κλίμακας «NATO Tiger Meet 2022». Σκοπός της Άσκησης είναι να παρέχει υψηλής ποιότητας επιχειρησιακή εκπαίδευση υπό το πνεύμα «Εκπαιδεύσου όπως θα πολεμήσεις» βελτιώνοντας τις δεξιότητες και τη συνεργασία των μελών στη διεξαγωγή σύνθετων επιχειρήσεων.  Η Άσκηση διεξάγεται σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αεροπορικών δυνάμεων από τη χώρα μας καθώς και από το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ελβετία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Τσεχία και το ΝΑΤΟ. Επίσης συμμετέχουν η Αυστρία, η Γερμανία, οι ΗΠΑ, η Ολλανδία, η Πορτογαλία και η Πολωνία με παρατηρητές, προσωπικό και μέσα, καθώς και δυνάμεις του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού.

Όσον αφορά το ελικόπτερο που πέταξε πάνω από τη νήσο Πρώτη, πραγματικά πρόκειται για ένα “εξωγήινο” ελικόπτερο του Τσέχικου Στρατού και συγκεκριμένα το AF Mil Mi-35 Hind 3366.

 

Δείτε εικόνες και βίντεο από την πτήση πάνω από την νήσο Πρώτη:

 

Gargalianoionline – Ειδήσεις από την Μεσσηνία, την Πελοπόννησο, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

Ροή Ειδήσεων