• Αναζήτηση

Νέες καταγγελίες για τις δομές της Κιβωτού – 9χρονος είπε στον πατέρα του: «Με έχουν χτυπήσει, φοβάμαι»

Και νέες καταγγελίες για κακοποιητικές συμπεριφορές στις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου», έρχονται από γονείς, τα παιδιά των οποίων φιλοξενούνταν εκεί.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που παρουσιάστηκε στην εκπομπή «οι Δεκατιανοί» του ΣΚΑΪ πατέρας καταγγέλλει κακοποιητικές συμπεριφορές στον 9χρονο γιο του, ο οποίος τώρα φιλοξενείται στη δομή της Καλαμάτας ενώ τα δύο προηγούμενα έτη φιλοξενούνταν στη δομή της Άνοιξης.

Τι είπε ο 9χρονος στον πατέρα του -Τον έβαζαν σε σκοτεινά δωμάτια
Σύμφωνα με την καταγγελία του πατέρα, σε μία πρόσφατη επίσκεψή του στον 9 χρονο γιο του, ο μικρός του αποκάλυψε ότι ζε ερχόταν αντιμέτωπο με πολλές «συνέπειες» εάν δεν συμμορφωνόταν με αυτά που του ζητούσαν οι παιδαγωγοί. Ο 9χρονος φέρεται να έχει πει στον πατέρα του ότι τον έβαζαν σε σκοτεινά δωμάτια, τον έβαζαν να πλένει και αν δεν το έκανε σωστά θα είχε πολύ μεγάλη «συνέπεια». Μάλιστα, ανέφερε και ξυλοδαρμό από παιδαγωγό, τόσο στη δομή της Άνοιξης όσο και στη δομή της Καλαμάτας. «Το παιδί μου είπε “μπαμπά με έχουν χτυπήσει, φοβάμαι να κάτσω εδώ”».
Από την πλευρά του ο πατέρας ανέφερε ότι είχε καταγγείλει τον ξυλοδαρμό του παιδιού στην αστυνομία πριν 9 μήνες, αλλά από τότε δεν έχει πάρει καμία απάντηση.

Και η θεία του 9χρονου κάνει λόγο για ξυλοδαρμό του παιδιού
Ξυλοδαρμό του παιδιού από τον παιδαγωγό του κατήγγειλε και η θεία του 9χρονου αγοριού, που το επισκέφθηκε τον πέρσι τον Ιανουάριο και το παιδί ξέσπασε σε κλάματα και της είπε «θεία πάρε με από εδώ μέσα».

Καταγγελία: Ούτε σε φωτογραφία δεν έχει δει τα παιδιά της εδώ και 5 χρόνια
Νωρίτερα και σύμφωνα με το gegonota.news, μία μητέρα κατήγγειλε πως εδώ και πέντε χρόνια δεν έχει καταφέρει ούτε σε φωτογραφία να δει τα παιδιά της, ηλικίας 11 και 13,5 ετών, τα οποία από τα Ιωάννινα μεταφέρθηκαν στον Βόλο. Το οικογενειακό περιβάλλον στο οποίο μεγάλωναν τα παιδιά ήταν εντελώς ακατάλληλο και με εισαγγελική παραγγελία μεταφέρθηκαν στην «Κιβωτό» για να επιβιώσουν.

«Με αποκόψανε από τα παιδιά -Έχω να ακούσω χρόνια τη φωνή τους»
Όπως τόνισε η μητέρα, η κ. Κατερίνα: «Έγιναν λάθη, τεράστια λάθη, αλλά δεν σημαίνει πως δεν μπορώ να τα βλέπω ή να τα ακούω. Τα παιδιά μου βρίσκονται στον Βόλο και είναι το μόνο που ξέρω. Κάθε μέρα τηλεφωνώ στην δομή του Βόλου για να μιλήσω με τα παιδιά, μου λένε πως θα με καλέσουν πίσω και κανείς δεν επικοινωνεί μαζί μου. Έχω να ακούσω χρόνια τη φωνή τους», είπε η μητέρα που για να έρθει σε επαφή με τα παιδιά θα πρέπει να προηγηθεί ψυχολογική προετοιμασία, αλλά κανείς δεν την ενημερώνει υπεύθυνα.

Η μητέρα παραδέχεται πως τα παιδιά έχουν ξεχάσει την ύπαρξή της, αλλά δεν χρεώνει τον εαυτό της γι’ αυτό, παρά μόνο την διαχείριση που έγινε από την Κιβωτό: «Με αποκόψανε από τα παιδιά».

Την ίδια στιγμή, η 40χρονη σήμερα Αφροδίτη, το παιδί της οποίας μεγάλωσε στην Κιβωτό του Κολωνού και έχει μεταφερθεί στον Βόλο, καταγγέλει όπως και η Κατερίνα, πως δεν της επιτρέπουν να επισκεφθεί την δομή για να συναντήσει το παιδί της, που γι’ αυτό η μητέρα του είναι ένα άγνωστο πρόσωπο.

«Ακούω για το κλουβί στο Διμήνι που βάζανε τιμωρία τα παιδιά και τρέμω μήπως είναι το δικό μου, αλλά δεν με αφήνουν να πάω, όπως δεν με άφηναν να του μιλάω στο τηλέφωνο», μας είπε.

 

Από χθες η Εισαγγελία του Βόλου διέταξε προκαταρκτική για την Κιβωτό του Βόλου με αιχμή την καταγγελία που αφορά σε ασέλγεια ενός παιδιού και σε κακοποιήσεις με χρήση βίας προς «συμμόρφωση».

Οι Αρχές πάντως συνεχίζουν τις έρευνες σε όλες της δομές της Κιβωτού, ενώ από έλεγχο περνούν και 15 στελέχη.

Ροή Ειδήσεων