• Αναζήτηση

Οι χυδαίες αναρτήσεις του Καρατσιώλη και ο σεξιστικός λόγος

Ενώ όλο και περισσότερα θύματα βιασμού και σεξουαλικών επιθέσεων έχουν βρει το τελευταίο διάστημα, μετά την εμφάνιση του κινήματος MeToo στη χώρα, να μιλήσουν για τις φρικτές εμπειρίες του και να σπάσουν τη σιωπή τους, ο δικηγόρος, Θάνος Καρατσιώλης, δεν ντράπηκε να μιλήσει για ένα από τα φρικτά πράγματα που θα μπορούσε κανείς να ξεστομίσει.

«Στην Ελλάδα το έχουμε παραξηλώσει με κάποια ποινικά αδικήματα όπως ο βιασμός», είπε ο δικηγόρος ο οποίος δεν είναι ωστόσο η πρώτη φορά που προκαλεί με τις δηλώσεις του. Τόσο μάλιστα θεωρεί πως έχει δίκιο που έχει στο παρελθόν προχωρήσει ακόμα και σε μυήσεις κατά παρουσιάστριας που… τόλμησε να του φέρει αντίρρηση.

 

Η ανάρτηση του για τον βιασμό:

Οι.. πλαδαρές στις παραλίες

Ο δικηγόρος είχε κάνει αγωγή κατά της παρουσιάστριας για ηθική βλάβη που υπέστη από σχόλια της Φαίης Σκορδά κατά τη διάρκεια της πρωινής εκπομπής «Το πρωινό» και ζητούσε αποζημίωση ύψους 170.000 ευρώ.

Η αντιδικία είχε αρχίσει ύστερα από ανάρτηση του δικηγόρου στο facebook, στην οποία σχολίαζε την «πλαδαρή, αγύμναστη Ελληνίδα», ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων. 

Σχολιάζοντας τον περασμένο Ιούνιο από τον τηλεοπτικό αέρα την επίμαχη αναφορά, η Φαίη Σκορδά είχε πει χαρακτηριστικά για τον δικηγόρο: «Καμία, μα καμία γυναίκα που σέβεται τον εαυτό της δεν θα έπρεπε να εμπιστευτεί τον ίδιο και το γραφείο στο οποίο εργάζεται».

Λίγους μήνες αργότερα ο Θάνος Καρατσιώλης κατέθεσε την υπ’ αριθμόν 604335/2017 αγωγή εις βάρος της παρουσιάστριας και του τηλεοπτικού σταθμού AΝΤ1, στην οποία υποστήριζε ότι υπέστη απρόκλητα τεράστια επαγγελματική και ηθική βλάβη από την άκρως προσβλητική και επιθετική προς το πρόσωπό του επίδικη εκπομπή.

Σε ποιον νομίζετε ότι μιλάτε;

Μία άνευ προηγουμένου επίθεση είχε δεχτεί η Σίσυ Χριστίδου από τον δικηγόρο, ο οποίος θέλησε να παρέμβει στον αέρα της εκπομπής »Χαμογέλα και Πάλι» λέγοντας πως δέχεται επιθέσεις από τον »Μικρό Πριγκιπάκο», το πρόσωπο το οποίο έφερε στο φως την υπόθεση της Γεωργίας Μπίκα.

Ο Καρατσιώλης ήταν δικηγόρος ατόμων που είχαν καταθέσει στις Αρχές ως μάρτυρες, καθώς είχαν παρευρεθεί στο πάρτι στο ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, όπου είχε καταγγείλει η Γωργία Μπίκα ότι έπεσε θύμα βιασμού.

Ωστόσο όταν η Σίσσυ Χρηστίδου ανέφερε στον δικηγόρο πως με «σεξιστικές και body shaming αναρτήσεις του έχει προσβάλει αρκετό κόσμο», εκείνος ύψωσε τον τόνο της φωνής του και η συζήτηση ξέφυγε, υποστηρίζοντας πως οι αναρτήσεις του είναι χιουμοριστικές και όχι κατακριτέες.

«Τι εννοείτε; Ποιες αναρτήσεις; Σας παρακαλώ πολύ όχι αυτά σε εμένα. Εγώ δεν έχω προσβάλει κανένα επί προσωπικού. Μην λέτε ανακρίβειες. Είστε δημοσιογράφος και να προσέχετε τα λόγια σας. Κάνετε μεγάλο λάθος. Δεν έχω καμια ποινική καταδίκη εναντίον μου. Το προφίλ μου είναι τέλειο κι άρτιο… Οι αναρτήσεις μου που κολλάνε; Δεν κατάλαβα την επίθεση. Θα μου πείτε εμένα αν θα γράψω ένα χιουμοριστικό βίντεο στο Facebook; Σε ποιον νομίζετε ότι μιλάτε; Θα μου κάνετε επίθεση για τις αναρτήσεις μου; Είναι χιούμορ».

https://www.in.gr/

Ροή Ειδήσεων