• Αναζήτηση

Πανελλήνιες 2023: «Σκυτάλη» στα Γενικά Λύκεια σήμερα με Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία

Αρχίζουν σήμερα (2/1) οι Πανελλήνιες 2023 και για τους υποψηφίους των ΓΕΛ. Οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας (Γενικής Παιδείας).

Στη συνέχεια, το πρόγραμμα των Πανελλήνιων για τα Γενικά Λύκεια περιλαμβάνει τις εξετάσεις των μαθημάτων Προσανατολισμού, από τις 6 έως τις 12 Ιουνίου.

Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ «παίρνουν τη σκυτάλη» από τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, οι οποίοι εξετάστηκαν χθες, Πέμπτη, στο μάθημα των Νέων Ελληνικών (Δείτε τα θέματα που έπεσαν εδώ, αλλά και τις ενδεικτικές απαντήσεις εδώ).

Σημειώνεται ότι κατά την πρώτη ημέρα των Πανελλαδικών όλα κύλησαν ομαλά, όπως είχαν διαβεβαιώσει τα Υπουργεία Παιδείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μετά και την κυβερνοεπίθεση στην τράπεζα θεμάτων κατά τη διάρκεια των προαγωγικών εξετάσεων στα Λύκεια.

Το προσεχές Σάββατο, 3 Ιουνίου, είναι η δεύτερη ημέρα εξετάσεων για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, κατά την οποία θα εξεταστούν στα Μαθηματικά (Άλγεβρα). Δείτε όλο το πρόγραμμα των Πανελληνίων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ εδώ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ  31/05/2023  07:32
Πανελλήνιες 2023: Τι επιτρέπεται να έχω μαζί μου στις εξετάσεις -Πότε μηδενίζεται το γραπτό
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ  01/06/2023  07:23
Πανελλήνιες 2023: Ποια είναι η σωστή διατροφή για τους υποψήφιους -Τα 5+1 «SOS»
Πανελλήνιες: Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών για τα ΓΕΛ

-6 Ιουνίου: Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), Μαθηματικά (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής), Βιολογία (Ο.Π. Σπουδών Υγείας).

-8 Ιουνίου: Λατινικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), Χημεία (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας), Πληροφορική (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

-12 Ιουνίου: Ιστορία (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας), Οικονομία (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Ροή Ειδήσεων