• Αναζήτηση

Πλεύση Ελευθερίας: Αποχωρήσεις υποψήφιων βουλευτών, με «καρφιά» κατά της Κωνσταντοπούλου

Δύο υποψήφιες βουλευτές της Πλεύσης Ελευθερίας αποχώρησαν από το κόμμα, καταγγέλλοντας τη Ζωή Κωνσταντοπούλου για «εκκαθαρίσεις» και «μη δημοκρατικές διαδικασίες».

Στις πρώτες εκλογές 2023 η Πλεύση Ελευθερίας δεν μπήκε στη Βουλή, καθώς πήρε το 2,89% των ψήφων. Ωστόσο, δημοσκοπήσεις ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου «δείχνουν» ότι το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου θα μπει στη Βουλή.

Ωστόσο, οι λίστες με τις οποίες θα διεξαχθούν οι δεύτερες εκλογές 2023 προκαλούν προστριβές στο εσωτερικό της Πλεύσης Ελευθερίας και δύο υποψήφιες ανακοίνωσαν τις τελευταίες ώρες την αποχώρησή τους.

Η Όλγα Δάλλα συγκέντρωσε 6.168 ψήφους στις εκλογές της 21ης Μαΐου και ήταν πρώτη για την Πλεύση Ελευθερίας στον Νότιο Τομέα Αθηνών.

«Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις… ήρθε η προδοσία. Πριν μπει στη Βουλή, άρχισε τις εκκαθαρίσεις. Τέλος λοιπόν στην πολιτική μου “καριέρα”!», έγραψε σε ανάρτηση στο Facebook, με την οποία ανακοίνωσε την αποχώρησή της από το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, την οποία κατηγόρησε για διορισμούς «ημετέρων».

«Ήθος, αξιοκρατία, δικαιοσύνη, δημοκρατία. Η φωνή των πολιτών στη Βουλή. Λαϊκή κυριαρχία τονίζονται στη διακήρυξη της Πλεύση Ελευθερίας. Και ήταν όλα ψέματα… Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποφάσισε και διέταξε να πεταχτεί η ψήφος σας στα σκουπίδια προκειμένου να διορίσει τους ημέτερους. Παίρνω λοιπόν την ευθύνη που μου αναλογεί. Αποχωρώ από αυτό το έκτρωμα που έχει το θράσος να αυτοαποκαλείται κίνημα. Ζητώ συγνώμη από όλους τους συμπολίτες μου που με στήριξαν. Δεν μπόρεσα να ανταπεξέλθω στη φαυλότητα…», κατέληξε στην ανάρτησή της.

«Μη δημοκρατικές διαδικασίες, εκκαθαρίσεις»

Στην ίδια κίνηση προχώρησε και η Χρύσα Διαμαντοπούλου, επίσης υποψήφια της Πλεύσης Ελευθερίας στις πρώτες εκλογές. Στις 21 Μαΐου, συγκέντρωσε 4.032 ψήφους και ήταν πρώτη για το κόμμα στον Βόρειο Τομέα Αθηνών.

Με ανάρτηση στα social media, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από το κόμμα και αποσύρει τη στήριξή της στη Ζωή Κωνσταντοπούλου, καταγγέλλοντας «μη δημοκρατικές διαδικασίες, εκκαθαρίσεις» και «φυτευτά κοράκια», αναφερόμενη στις λίστες της Πλεύσης Ελευθερίας για τις δεύτερες εκλογές.

«Πάντα γελαστή και γελασμένη από ανθρώπους, αλλά με την ανακούφιση που φέρνει το αίσθημα του δικαίου, αποχωρώ από την Πλεύση Ελευθερίας και αποσύρω τη στήριξή μου στη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Έδωσα μία σιωπηλή εκλογική μάχη, έτσι όπως την επέλεξα, με 4.032 ανθρώπους να με ψηφίζουν για τα ιδανικά και τις αξίες μου. Από πρώτη στον Β1 Τομέα όμως, με συνοπτικές μη δημοκρατικές διαδικασίες και εκκαθαρίσεις, βρέθηκα σήμερα να είμαι στην 9η θέση στις νέες λίστες του κόμματος. Η ψήφος μας στα σκουπίδια λοιπόν. Υπήρξα απλώς ένα “δόλωμα” για αυτούς. Όχι. Ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό», έγραψε η Χρύσα Διαμαντοπούλου.

«Δεν θα σας μιλήσω ούτε για τα παρασκήνια, ούτε για τα φυτευτά κοράκια. Καμία πολιτική καριέρα δεν ονειρεύομαι πλάι σε τέτοιους. Καμία ζωή χωρίς ήθος, αξιοκρατία, δικαιοσύνη, δημοκρατία. Αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί και αποχωρώ ζητώντας συγνώμη από όλους όσοι με στήριξαν. Θα συνεχίσω να παλεύω για το δίκαιο, θα συνεχίσω να εμπιστεύομαι τους ανθρώπους, θα συνεχίσω…», κατέληξε.

 

https://www.lifo.gr/

Ροή Ειδήσεων