• Αναζήτηση

Ποιοι γαλαζοαίματοι αναμένονται στην κηδεία του Κωνσταντίνου τη Δευτέρα-Απίστευτα μέτρα θα ισχύσουν στην Αθήνα

Τη Δευτέρα, σε ώρα που αναμένεται να ανακοινωθεί, θα τελεστεί η κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στην Αθήνα, στην οποία αναμένεται να παραστούν -πέρα από τα μέλη της οικογένειάς του- και εκπρόσωποι βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης.

Ηδη, αυξημένα μέτρα ασφαλείας βρίσκονται σε ισχύ στο Τατόι, ο οποίος θα ταφεί τη Δευτέρα (16/1) στα βασιλικά κτήματα, δίπλα τους τάφους της μητέρας του, Φρειδερίκης και του πατέρα του, Παύλου.

Από χθες το μεσημέρι που έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες στο Τατόι για την ταφή του τέως βασιλιά, τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. είναι ιδιαίτερα αυξημένα και η περιοχή φυλάσσεται συνεχώς από αστυνομικούς.

Όπως αναφέρουν αρμόδιες αστυνομικές πηγές στο iefimerida.gr, «τα μέτρα είναι υψηλού επιπέδου», ενώ ακόμη δεν έχει «κλειδώσει» ο αριθμός των αστυνομικών που θα βρίσκονται σε επιφυλακή για την ημέρα της ταφής. Πάντως Ασφάλεια και Αντιτρομοκρατική βρίσκονται επί ποδός.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, οι Ελληνικές Αρχές βρίσκονται σε στενή επικοινωνία με συνδέσμους άλλων χωρών προκειμένου να υπάρχει μια πλήρη εικόνα αναφορικά με το ποιοι θα έρθουν. Μέχρι στιγμής πάντως δεν υπάρχει τελική λίστα για το ποιοι θα δώσουν το «παρών» στην κηδεία του τέως βασιλιά.

Όπως προαναφέρθηκε, ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος θα ταφεί στο Τατόι, ενώ η κηδεία θα τελεστεί στη Μητρόπολη Αθηνών από τις 08:00 έως τις 12:00, όπως έγραψε χθες το iefimerida.gr. Στη Μητρόπολη δεν αναμένεται να κλείσουν δρόμοι, ωστόσο θα γίνουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προκειμένου να μην δημιουργηθούν κυκλοφοριακά προβλήματα.

Ποιοι θα παρευρεθούν στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στο Τατόι
Πέρα από τον Νικόλαο και την Τατιάνα Μπλάτνικ που έτσι και αλλιώς κατοικούν στην Αθήνα, στην ελληνική πρωτεύουσα βρέθηκαν ήδη από τις πρώτες ημέρες του έτους, όταν και η υγεία του Κωνσταντίνου επιδεινώθηκε ραγδαία και εισήχθη στο νοσοκομείο και τα υπόλοιπα παιδιά του, η Αλεξία με τον Κάρλος, ο Παύλος με την Μαρί Σαντάλ, ο Φίλιππος με την Νίνα Φλορ και η Θεοδώρα.

Η ευρύτερη οικογένεια του Κωνσταντίνου
Τις επόμενες ημέρες αναμένονται στην Αθήνα και τα εγγόνια του, από τις ΗΠΑ, το Λονδίνο και τα Κανάρια Νησιά, τα πέντε παιδιά του Παύλου και τα τέσσερα παιδιά της Αλεξίας.

Στην Αθήνα εδώ και μέρες, λόγω της επιδείνωσης της υγείας του, βρέθηκε και η αδελφή του, βασιλομήτορα της Ισπανίας, Σοφία. Μαζί με τα παιδιά του και την Αννα Μαρία πραγματοποιούν, μάλιστα, σήμερα από το πρωί επιθεώρηση στα πρώην βασιλικά κτήματα του Τατοϊου.

Αύριο αναμένονται στην Αθήνα οι δύο κόρες της βασιλομήτορος της Ισπανίας, πριγκίπισσα Ελενα και πριγκίπισσα Κριστίνα.

 

Αγνωστο παραμένει αν θα παρευρεθούν άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Ισπανίας, δηλαδή ο βασιλιάς Φίλιππος (ανιψιός του Κωνσταντίνου) ή ο πατέρας του, πρώην βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος ο οποίος τα τελευταία χρόνια ζει εξόριστος στο Αμπου Ντάμπι.

Την Κυριακή, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, αναμένεται στην Αθήνα ο Μέγας Δούκας του Λουξεμβούργου, Χένρι.

 

 

Οι αρμόδιες ελληνικές αρχές έχουν ήδη ενημερωθεί ότι στην κηδεία θα παραστούν και εκπρόσωποι τόσο της βρετανικής βασιλικής οικογένειας όσο και της δανέζικης, χωρίς ακόμη να έχει επιβεβαιωθεί το ποιος και το πότε.

Θεωρείται πιθανό να παρευρεθεί στην κηδεία η βασίλισσα της Δανίας Μαργκρέτε, χωρίς ακόμη να έχει οριστικοποιηθεί κάτι. Αν δεν έρθει η ίδια ενδεχομένως η οικογένεια της Δανίας να εκπροσωπηθεί από τον γιο της και διάδοχο, πρίγκιπα Φρέντερικ.

 

 

Ο πρίγκιπας Φρέντερικ με την πριγκίπισσα Μαίρη
Σε ότι αφορά την βρετανική βασιλική οικογένεια, οι ελληνικές αρχές έχουν επίσης ενημερωθεί ότι θα εκπροσωπηθεί στην κηδεία, ωστόσο, δεν έχουν ενημερώσει ακόμη ούτε για το πρόσωπο, ούτε για το χρόνο της άφιξής του.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα παρευρεθεί ο βασιλιάς Κάρολος. Η οικογένεια θα εκπροσωπηθεί από κάποιο άλλο μέλος, ενδεχομένως την αδελφή του βασιλιά, πριγκίπισα Αννα. Υπάρχει και το σενάριο να παραστεί στην κηδεία ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, του οποίου ένας από τους πολλούς νονούς ήταν και ο Κωνσταντίνος, χωρίς ωστόσο κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής να έχει επιβεβαιωθεί.

 

 

Ροή Ειδήσεων