• Αναζήτηση

Συγκλονίζει μαθητής από τη Λάρισα: «Δεν ξέρω πού είναι οι φίλοι μου, εύχομαι να είναι καλά»

Σήμερα (11/9) χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία, κηρύσσοντας την έναρξη της νέας σχολική χρονιάς, όμως δεν άκουσαν όλα τα παιδιά αυτό τον ήχο. Οι μαθητές στις πληγείσες περιοχές από τις φονικές πλημμύρες είδαν τα σχολεία, όπως και τα σπίτια τους γεμάτα με λασπόνερα.

Ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές που έχει αφήσει πίσω της, η κακοκαιρία Daniel, στις περιοχές που βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα. Καθημερινά οι άνθρωποι στη Θεσσαλία κάνουν αδιάκοπους αγώνες για να σταθούν και πάλι στα πόδια τους.

Το πρώτο κουδούνι στα σχολεία της χώρας ήχησε και τα παιδία συναντήθηκαν και πάλι με τους φίλους τους. Βέβαια αυτή την συνθήκη δεν την βίωσαν όλοι οι μαθητές. Στις περιοχές της Θεσσαλίας ήταν αδύνατο να ανοίξουν τα σχολεία. Όπως τα σπίτια των κατοίκων, έτσι και τα σχολεία της περιοχής έχουν γεμίσει με λασπόνερα, καθιστώντας αδύνατη την επιστροφή των μαθητών στις αίθουσες διδασκαλίας.

«Εύχομαι καλή σχολική χρονιά σε όλους που πήγαν σχολείο σήμερα. Εμείς δεν μπορέσαμε γιατί δεν μπορούμε να πούμε στα σπίτια μας, ρούχα μόνο μπορέσαμε να πάρουμε, έχω και τα πουλιά μου, ένα καναρίνι και ένα παπαγαλάκι που αναγκαστικά τα βάλαμε στο 5ο όροφο γιατί δεν μπορούσε να τα πάρουμε μαζί μας. Σε όποιους πήγαν σχολείο, εύχομαι καλή σχολική χρονιά» είπε ο Άγγελος μαθητής της Α’ Γυμνασίου από τον Άγιο Θωμά Λάρισας μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ.

Μάλιστα όπως συμπλήρωσε «το νερό στο σπίτι του έφτασε τα τρία μέτρα και εκείνος και η οικογένειά του έφυγαν όταν ήταν ενάμιση μέτρο και ήρθε μήνυμα από το 112».

Ροή Ειδήσεων