• Αναζήτηση

Συλλήψεις σε Αρκαδία και Μεσσηνία

ΑΡΚΑΔΙΑ. Συνελήφθη, στις 16.10.2023 τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Τρίπολη, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τρίπολης, ανήλικος ημεδαπός, γιατί κατελήφθη να οδηγεί όχημα στερούμενος αδείας ικανότητας οδηγήσεως. Επιπλέον, στην κατοχή του ανήλικου βρέθηκε και κατασχέθηκε σουγιάς, με μήκος λάμας -5- εκατοστά. Τέλος, για την ίδια υπόθεση συνελήφθη 54χρονος ημεδαπός, πατέρας του ανήλικου, για παραμέληση της εποπτείας του.

ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Συνελήφθησαν, στις .10.2023 το μεσημέρι, στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 35 και 52 ετών, αντίστοιχα, για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών. Για την ίδια υπόθεση, συνελήφθη κι ένας 40χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα σε μη νόμιμους αλλοδαπούς.

Ειδικότερα, αστυνομικοί του Αστυνομικού Σταθμού Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών τους εγγράφων, οι οποίοι είχαν σκοπό να ταξιδέψουν με πτήση για Παρίσι Γαλλίας, διαπίστωσαν ότι στερούνταν της προξενικής θεώρησης (VISA), απαραίτητη για να τη νόμιμη είσοδο, παραμονή και έξοδο από τη Χώρα. Επιπλέον, όπως προέκυψε, ο 40χρονος ήταν αυτός που μετέφερε με όχημα του από την Αθήνα στην Καλαμάτα, τους δύο αλλοδαπούς και στη συνέχεια τους συνόδευσε στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας, προκειμένου να διευκολύνει την έξοδό τους από τη Χώρα. Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, -2- διαβατήρια Αρχών Σρι Λάνκα και -2- άδειες διαμονής Αρχών Κύπρου.

Τέλος, από την κατοχή του 40χρονου κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των -400- ευρώ, ενώ κατασχέθηκε και το όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση διενεργούνται από τον Αστυνομικό Σταθμό Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας.

Ροή Ειδήσεων