• Αναζήτηση

Συνεχίζεται το 12ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας

Συναυλία με τίτλο «DUO GUITAR & FLUTE» μουσικές του κόσμου, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Απριλίου 2024 ώρα 20:30 στο Αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας στο πλαίσιο του 12ου Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας.

Ένας από τους κορυφαίους συνθέτες του 21ου αιώνα ο Atanas Ourkouzounov (κιθάρα) από την Βουλγαρία και η κορυφαία σολίστ Mie Ogura (φλάουτο) από την Ιαπωνία θα μας παρουσιάσουν μουσική δωματίου στο υψηλότερο επίπεδο.

Το Duo Mie Ogura & Atanas Ourkouzounov δημιουργεί έναν απεριόριστο ηχητικό κόσμο περνώντας ελεύθερα τα σύνορα μεταξύ της κλασικής μουσικής, της τζαζ, της παραδοσιακής μουσικής των Βαλκανίων, του αυτοσχεδιασμού αλλά και δικών τους συνθέσεων. Εδώ και είκοσι χρόνια το ντουέτο έχει ηχογραφήσει έξι CD και έχει προσκληθεί σε πολύ μεγάλα φεστιβάλ σε Γαλλία, Γερμανία, Νορβηγία, Σουηδία, Δανία, Ελβετία, Βέλγιο, Σλοβακία, Τσεχία, Ιταλία, Βουλγαρία, Πολωνία, Λιχτενστάιν, ΗΠΑ, Καναδά, Ιαπωνία κ.ά.

Επίσης, το Σάββατο 6 & την Κυριακή 7 Απριλίου 2024 στο Αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου αλλά και στην Αίθουσα Συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας θα πραγματοποιηθεί «Masterclass» με τους σολίστ Atanas Ourkouzounov (κιθάρα) & Mie Ogura (φλάουτο) οι οποίοι θα διδάξουν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ για περιορισμένο αριθμό μαθητών. Τα ενεργά μέλη του σεμιναρίου θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ατομικά μαθήματα με τους σπουδαίους μουσικούς. Το masterclass είναι ανοιχτό και για ακροατές με την προϋπόθεση ότι όσοι επιθυμούν να το παρακολουθήσουν θα έχουν προμηθευτεί εγκαίρως το εισιτήριό τους για την συναυλία.

Το κόστος εισιτηρίου για τη συναυλία είναι  10 ευρώ.

Προπώληση Εισιτηρίων:

27 Μαρτίου – 5 Απριλίου (Καθημερινές)

Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας 15:00-21:00

Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας 11:00-13:00 & 18:00-20:00

Για περισσότερες  πληροφορίες: 6977629389

Duo Ourkouzounov

Ροή Ειδήσεων