Συναγερμός έχει σημάνει στη Ρωσία μετά τη συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους, λίγο μετά την απογείωσή του στην περιοχή Ιβάνοβο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδουν τα ρωσικά ΜΜΕ στο στρατιωτικό Il-76 επέβαιναν οκτώ μέλη πληρώματος και επτά επιβάτες.

Σύμφωνα με την αναφορά από τον τόπο του ατυχήματος, η αιτία του ατυχήματος ήταν η πυρκαγιά σε έναν από τους κινητήρες κατά την απογείωση του αεροσκάφους.

 

Το δυστύχημα συνέβη μακριά από κατοικημένη περιοχή, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της περιφέρειας Ιβάνοβο.

Αυτή είναι η δεύτερη συντριβή Il-76 από την αρχή του έτους. Στα τέλη Ιανουαρίου, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις κατέρριψαν ένα παρόμοιο αεροσκάφος στην περιοχή του Μπέλγκοροντ . Στο αεροσκάφος επέβαιναν 74 άτομα, μεταξύ των οποίων 65 Ουκρανοί αιχμάλωτοι πολέμου που επρόκειτο να λάβουν μέρος σε ανταλλαγή αιχμαλώτων στα σύνορα Ουκρανίας-Ρωσίας.

Από τη συντριβή σκοτώθηκαν και οι 74 επιβαίνοντες, μεταξύ των οποίων 65 Ουκρανοί αιχμάλωτοι πολέμου και το προσωπικό της μεταγωγής. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας χαρακτήρισε το περιστατικό «τρομοκρατική επίθεση», επισημαίνοντας ότι «το Κίεβο γνώριζε για την αποστολή μεταφοράς Ουκρανών αιχμαλώτων πολέμου για ανταλλαγή αιχμαλώτων, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο σημείο ελέγχου Kolotilovka».