• Αναζήτηση

Τα Φιλιατρά τίμησαν την ιστορική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 [εικόνες]

Με λαμπρότητα και τα Φιλιατρά γιόρτασαν την εθνική επέτειο του ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου 1940. Κλήρος, σχολεία, λαός και δήμος Τριφυλίας τίμησαν το ιστορικό «ΟΧΙ»!

Στον Ι.Ν. Τιμίου Προδρόμου Φιλιατρών το πρωί της Παρασκευής έγινε δοξολογία μετά το πέρας της οποίας οι παρευρισκόμενοι σ’ αυτή, με επικεφαλής τη  Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων, αναχώρησαν για την κεντρική πλατεία στον προ του Ηρώου χώρο, όπου πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Ιερό Κλήρο και κατάθεση στεφάνων.

Η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής του Λυκείου Φιλιατρών κα Παρασκευή Φουντά.

Στη συνέχεια έγινε τήρηση ενός λεπτού σιγής στην μνήμη των νεκρών και ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Ακολούθησε παρέλαση προ των επισήμων όπου συμμετείχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ειδικού Δημοτικού, του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, των Δημοτικών Σχολείων, του Γυμνασίου και του Λυκείου Φιλιατρών και του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών, με ανάκρουση Εθνικών σκοπών από την Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών.

Οι νέες και οι νέοι των Φιλιατρών, με τη λαμπρή παρουσία τους απέσπασαν τα εύσημα, γέμισαν με εθνική υπερηφάνεια τον κόσμο και κέρδισαν το χειροκρότημα των πολιτών!

Δείτε εικόνες*:

              

*Του Παναγιώτη Λαλουση

Ροή Ειδήσεων