• Αναζήτηση

Τα νερά της βροχής “έπνιξαν” θερμοκήπια στο Κουτσουβέρι Γαργαλιάνων

Το Κουτσουβέρι Γαργαλιάνων επλήγη από τα νερά του δρόμου Γαργαλιάνοι – Φιλιατρά, τα οποία «έπνιξαν» την περιοχή και δημιούργησαν μεγάλα προβλήματα σε θερμοκηπιακές καλλιέργειες της ευρύτερης περιοχής.

Η περιοχή αυτή τη στιγμή φαίνεται να έχει δύο σημαντικά προβλήματα σε ό,τι αφορά την απορροή των υδάτων, με το πρώτο να είναι το ρέμα του Νεραδιάρη το οποίο είναι πολύ μικρό, από ότι φαίνεται, για να γίνει διαχείριση του μεγάλου όγκου του νερού. Να σημειωθέι ότι ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων είχε ζητήσει από την Περιφέρεια να γίνει καθαρισμός του ρέματος, κάτι που δεν έγινε. Επιπλέον, τα τεχνικά έργα των ομβρίων υδάτων δεν έχουν φυσικό αποδέκτη (ρεματιά), με αποτέλεσμα το νερό να οδηγείται ανεξέλεγκτα σε παρακείμενα χωράφια, δημιουργώντας ταυτόχρονα πρόβλημα σε θερμοκηπιακές καλλιέργειες της περιοχής.

Ο Διευθυντής της ΔΑΟΚ Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος επισκέφθηκε θερμοκήπια που υπέστησαν ζημιές και είδε τις τραγικές συνέπειες από τα νερά του δρόμου.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων Ασημάκης Ντεμερούκας μιλώντας στο “Gargalianoionline” ανέφερε σχετικά: “Δυστυχώς το περιμέναμε. Έχουμε ειδοποιήσει την Περιφέρεια, η οποία είναι υπεύθυνη για τον καθαρισμό των ρεμάτων αλλά και την μελέτη του δρόμου Φιλιατρά Γαργαλαινοι, με κάθε τρόπο”. Και συνέχισε λέγοντας, “Έχει γίνει αυτοψία στην περιοχή από τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας πριν δύο μήνες και του υποδείξαμε τα λάθη ως προς τα τεχνικά των ομβρίων υδάτων του υπό κατασκευή δρόμου. Πριν 20 μέρες μετά από έντονες πιέσεις του συλλόγου, ήρθε κλιμάκιο της περιφέρειας υπεύθυνο για τα ρέματα για να καταγράψει το ρέμα του Νεραδιάρη και να δρομολογηθεί ο καθαρισμός τους. Υποτιμητικό ύφος και περιφρόνηση ακόμα και από τους υπαλλήλους της περιφέρειας ήταν τα μόνα που εισπράξαμε.
Πριν λίγες ημέρες καταθέσαμε εξώδικο κατά της περιφέρειας προειδοποιώντας για το πόσο επικίνδυνα θα γίνουν τα τεχνικά των ομβρίων υδάτων στην πρώτη δυνατή βροχή. Ιδού τα αποτελέσματα”.

      

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

00:00
00:23

πηγη: https://www.gargalianoionline.gr/

Ροή Ειδήσεων