• Αναζήτηση

Θάνατος κομμώτριας από την Πάτρα: «Η Χαρά θα ζούσε εάν ο γιατρός της είχε ενεργήσει όπως θα έπρεπε»

Η κόρη της 57χρονης γυναίκας από την Πάτρα που πήγε για μια αισθητική επέμβαση και κατέληξε να χάνει τη ζωή της λίγες ώρες αργότερα, την αποχαιρέτησε με ένα κολλάζ φωτογραφιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ την ίδια ώρα για πρώτη φορά ο γιος της 57χρονης γυναίκας ξεσπά στο Live News.

«Κάθε μέρα αυτό που σκέφτομαι και θέλω είναι να μην υπάρξουν ανάλογες περιστάσεις σε κανέναν άνθρωπο. Θέλω να γίνουν τα πάντα για να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη», είπε ο γιος της 57χρονης.

Τα δύο παιδιά ψάχνουν το «γιατί» έφυγε η μητέρα τους.

Αν έφταιγε η επέμβαση, αν είχε κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας ή αν χάθηκε πολύτιμος χρόνος στις ώρες που ακολούθησαν καθώς η γυναίκα αυτή πήγε σε τρία διαφορετικά νοσοκομεία χωρίς να λάβει καμία απάντηση για το τι συνέβαινε στον οργανισμό της.

Εξαφανισμένος ο γιατρός της

Η γυναίκα πονούσε από το απόγευμα της Δευτέρας όταν και αποχωρούσε χειρουργημένη από την ιδιωτική κλινική της Γλυφάδας, με τον γιατρό να την καθησυχάζει και να την διαβεβαιώνει ότι όλα ήταν καλά.

Οι πόνοι όμως γίνονταν αφόρητοι ώρα με την ώρα. Όταν άρχισαν οι ζαλάδες και οι πόνοι στο κεφάλι, η 57χρονη θέλησε και πάλι να επικοινωνήσει με τον γιατρό που την χειρούργησε. Μάταια όμως. Όσες φορές και να κάλεσε στην κλινική δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία.

«Ενώ κοιμόμασταν ήρθε και με ξύπνησε. Ζαλιζόταν και την πονούσε έντονα το κεφάλι. Προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον γιατρό αλλά δεν τα κατάφερα. Έτσι την πήγα στο Ιπποκράτειο», είπε η κόρη της 57χρονης.

Όπως έχει αποκαλύψει το Live News, στο Ιπποκράτειο οι γιατροί εντόπισαν στην ασθενή αυξημένα λευκά αιμοσφαίρια. Στο άκουσμα αυτού του ευρήματος, η 57χρονη καλεί και πάλι τον πλαστικό χειρουργό και αυτήν την φορά τον εντοπίζει.

«Φύγε από εκεί που είσαι κι έλα στην ιδιωτική κλινική που εργάζομαι γιατί εγώ ξέρω τι σου έχω χορηγήσει», φέρεται να είπε ο γιατρός στην 57χρονη.

Όπως ήταν φυσικό, η 57χρονη κάνει αυτό που της λέει ο γιατρός της. Φεύγει από το Ιπποκράτειο και πάει στο ιδιωτικό νοσοκομείο που εργάζεται.

Στο μεταξύ εμφάνισε για πρώτη φορά εξάνθημα στο πόδια. Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που οι γιατροί της συνέστησαν να γίνει τρίπλεξ.

Ο γιατρός της είπε ότι δεν έχει τίποτα

Σύμφωνα με πληροφορίες του Live News, εκείνο το βράδυ την εξέτασε ο ίδιος ο γιατρός που την χειρούργησε ο οποίος για μια ακόμα φορά την καθησύχασε.

«Δεν έχεις τίποτα. Απλά έχεις ανέβει ένα σκαλοπάτι πόνου», είπε ο γιατρός στην 57χρονη.

Οι γιατροί στο ιδιωτικό νοσοκομείο της συστήνουν περαιτέρω εξετάσεις, ωστόσο η 57χρονη αρνείται να δώσει παραπάνω χρήματα από εκείνα που είχε δώσει ήδη για την επέμβαση.

Κανείς δεν γνωρίζει αν και τι είδους εξετάσεις έγιναν στην γυναίκα καθώς ο φάκελος από την κλινική δεν έχει σταλεί ακόμα στα χέρια των συγγενών.

«Η Χαρά θα ζούσε σήμερα εάν ο γιατρός της είχε ενεργήσει όπως θα έπρεπε»

Η Ευγενία Πηγουνάκη και η Νικολέτα Βρυώνη, δικηγόροι της οικογένειας του θύματος, μίλησε στο LIVE NEWS για την υπόθεση.

«Το μήνυμα από την οικογένεια είναι να μην βιώσει κανείς άλλος ό, τι και αυτοί. Η Χαρά απευθύνθηκε στον συγκεκριμένο γιατρό, ο οποίος είναι πλαστικός χειρουργός, και λέει πως είναι εξιδεικευμένος στην λιποαναρρόφηση», είπε η κ. Βρυώνη.

«Υπάρχει συγκεκριμένο πρωτόκολλο το οποίο επιβάλει προεγχειρητικός έλεγχος που δεν έγινε και μετεγχειρουργική παρακολούθηση. Ούτε αυτό έγινε. Υπήρχε καμπανάκι γιατί οι εξετάσεις ήταν διαταραγμένες. Η Χαρά θα ζούσε σήμερα εάν ο γιατρός της είχε ενεργήσει όπως θα έπρεπε».

Ροή Ειδήσεων