• Αναζήτηση

Τι συμβαίνει και η Σπάρτη γέμισε και πάλι σκουπίδια; – Απαντά ο αντιδήμαρχος Θ. Καρλαύτης

Γραφειοκρατικές καθυστερήσεις για τις οποίες δεν ευθύνεται ο δήμος Σπάρτης είναι η αιτία της συσσώρευσης σκουπιδιών και πάλι στους κάδους απορριμμάτων του Δήμου. Όπως εξηγεί ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θανάσης Καρλαύτης καθυστέρησε η έκδοση του ΦΕΚ σύμφωνα με το οποίο ο δήμος Σπάρτης δύναται να μεταφέρει και πάλι απορρίμματα στον Δήμο Ήλιδας. Ομοίως καθυστέρησε να «ανέβει» στο Διαύγεια σχετική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ήλιδας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο δήμος Σπάρτης και η αρμόδια Υπηρεσία Καθαριότητας να μην μπορεί να αποκομίσει τα απορρίμματα εφόσον δεν υπάρχει εγκεκριμένος χώρος εναπόθεσης τους.

Με την νέα προγραμματική σύμβαση ο Δήμος Σπάρτης από τις επόμενες ημέρες θα μεταφέρει τα στερεά απόβλητα στον Δήμο Ήλιδας έως και τις 20 Μαρτίου. Στη συνέχεια θα πρέπει το υπουργείο Περιβάλλοντος να υποδείξει στον Δήμο Σπάρτη νέο ή τον ίδιο εγκεκριμένο χώρο. Όλα αυτά αναμένοντας το εργοστάσιο στην Παλαιόχουνη να καταστεί ικανό για να δεχθεί απορρίμματα από τον Δήμο Σπάρτης, εκτάκτως. Αν άμεσα δεν βρεθεί η οικονομικότερη λύση ο δήμος θα υποστεί μεγάλη οικονομική αιμορραγία για την διαχείριση των απορριμμάτων με τον τρέχοντα τρόπο. Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας καλεί τους δημότες να διαχειρίζονται όσο πιο προσεκτικά μπορούν τα στερεά απόβλητα έως ότου δρομολογηθεί η λύση του προβλήματος.

Η ανακοίνωση του Δήμου Σπάρτης έχει ως εξής:

«Λόγω των προβλημάτων που έχουν προκύψει με την αποκομιδή και την διάθεση των απορριμμάτων παρακαλούνται οι κάτοικοι και οι επιχειρήσεις του Δήμου Σπάρτης να δείξουν κατανόηση και να περιορίσουν στο ελάχιστο την εναπόθεση απορριμμάτων στους κάδους. Ο Δήμος μας καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια με την άμεση λύση του προβλήματος και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση και τη συνεργασία σας».

Ροή Ειδήσεων