• Αναζήτηση

Βελόπουλος: «Λεηλάτησαν τον σταθμό του τρένου στον Μελιγαλά!»

Ο Κυριάκος Βελόπουλος καλεί 4 υπουργούς να προστατέψουν την πολιτιστική κληρονομιά αλλά και την ευνομία στην Μεσσηνία. Αποκαλύπτει ότι λεηλατήθηκε ο σιδηροδρομικός σταθμός Μελιγαλά.

Με ερώτησή του στη Βουλή προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών, Τουρισμού και Πολιτισμού και Αθλητισμού ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αναφέρεται στον λεηλατημένο σιδηροδρομικό σταθμό του Μελιγαλά Μεσσηνίας.

«Κυρία και κύριοι Υπουργοί,

Θλιβερή και απογοητευτική είναι η εικόνα που παρουσιάζουν περιφερειακοί σιδηροδρομικοί σταθμοί στη Μεσσηνία, μετά την κατάργηση του τρένου. Η πλειοψηφία τους έχει υποστεί τεράστιες ζημιές και έχει εγκαταλειφθεί η οποιαδήποτε συντήρησή τους. Αποτελούν πλέον απέραντους σκουπιδότοπους και εστίες μόλυνσης. Ένας από αυτούς είναι ο σταθμός του ΟΣΕ, στο Μελιγαλά, όπου από το 2016 και μετά, παρουσιάζει εικόνες καταστροφής από λεηλασία. Σπασμένες και διαλυμένες κτηριακές υποδομές, λεηλατημένα αρχεία, σκουπίδια και εμφανή σημάδια ανθρώπινης παρουσίας συνθέτουν ένα απόκοσμο σκηνικό. Να σημειωθεί ότι, ο σταθμός του Μελιγαλά βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από το Γυμνάσιο της πόλης. Είναι κρίμα οι εν λόγω χώροι να καταστρέφονται και να παρουσιάζουν τέτοια εικόνα, ενώ θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν και να αποτελούν «στολίδια» για τις περιοχές.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

1. Προτίθεσθε να λάβετε την απαραίτητη μέριμνα, ώστε να περιφρουρηθεί και να διασφαλιστεί από βανδαλισμούς και κλοπές ο χώρος του ως άνω σιδηροδρομικού σταθμού, καθώς, αποτελεί δημόσια περιουσία προς αξιοποίηση;

2. Προτίθεσθε να αναλάβετε πρωτοβουλίες για πολιτιστική και τουριστική αξιοποίηση του παλαιού σιδηροδρομικού σταθμού, του Μελιγαλά Μεσσηνίας;»

Ροή Ειδήσεων

κορωνοϊός