• Αναζήτηση

Ζευς: «Μόνο οι ελεύθερες ψυχές κρατάνε ελεύθερες πατρίδες» – Το μήνυμα του πιλότου του F-16 Χρήστου Χαρίτου

Για ακόμα μια χρονιά το F-16 Block 52+ της ομάδας επιδείξεων «ΖΕΥΣ» της Πολεμικής Αεροπορίας εντυπωσίασε στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Το μήνυμα του σμηναγού που προκάλεσε ανατριχίλα
O Σμηναγός (Ι) Χρήστος – Πάρις Χαρίτος ήταν ο πιλότος στο αεροσκάφος F-16 της ομάδας «ΖΕΥΣ» που «έσκισε» τον ουρανό της Θεσσαλονίκης, στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και εντυπωσίασε με τους ελιγμούς του.

 

«Μόνο οι ελεύθερες ψυχές κρατάνε ελεύθερες πατρίδες» είπε ο πιλότος.

Θεσσαλονίκη: Το θρυλικό Spitfire και ένα F-16 πέταξαν ανά ζεύγη στην παρέλαση -Εντυπωσιακά πλάνα [βίντεο]
«Καλημέρα Θεσσαλονίκη, καλημέρα Ελλάδα, μόνο οι ελεύθερες ψυχές φυλάνε ελεύθερες πατρίδες. Τιμή και δοξα σε εκείνους που θυσιάστηκαν για την πατρίδα» είπε με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, να του απαντά μέσω ασυρμάτου: «Η πατρίδα σάς ευγνωμονεί».

Όπως έχει δηλώσει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο σμηναγός, «το να γίνω πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας ήταν το όνειρο από τα παιδικά χρόνια και είμαι πολύ ευγνώμων που το κατάφερα. Είναι ένα επάγγελμα που πρέπει να το αγαπάς πολύ για το φέρεις εις πέρας. Έχει πολλές απαιτήσεις και πολλές ώρες δουλειάς, όταν όμως τα καταφέρεις σου δίνει πίσω πάρα πολλά πράγματα».

Η ομάδα F-16 “Ζευς”
H Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 “Ζευς” (F-16 Demo Team) αποτελεί ένα φιλόδοξο πρόγραμμα εκτέλεσης αεροπορικών επιδείξεων, που σκοπό έχει να διαδώσει την καλλιέργεια της αεροπορικής ιδέας και την τόνωση του ηθικού τόσο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και της Ελληνικής κοινωνίας ενώ παράλληλα προβάλλει την μαχητική ικανότητα και το γενικότερο έργο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το αεροσκάφος που χρησιμοποιείται για την εκτέλεση των αεροπορικών επιδείξεων είναι τύπου F-16C Block 52+.

Ροή Ειδήσεων