• Αναζήτηση

Ακρίβεια: Πληρώνουμε το ίδιο προϊόν ακριβότερα από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Στα ύψη η ακρίβεια στη χώρα μας, που σύμφωνα με στοιχεία οι καταναλωτές πληρώνουν ακριβότερα πολλά προϊόντα σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στα δημητριακά μια συσκευασία 375 γραμμαρίων στην Αθήνα κοστίζει από 2,66 μέχρι και 3,88 ευρώ, ενώ στις Βρυξέλλες είναι μόλις στα 2,27 ευρώ. Η διαφορά στο ίδιο προϊόν κυμαίνεται από 17% μέχρι 70%.

Βούτυρο γνωστής εταιρείας στο Λονδίνο κοστίζει 12,18 ευρώ ενώ στην Αθήνα ο καταναλωτής θα το βρει από 13,46 ευρώ μέχρι και 17,51 ευρώ το κιλό. Έτσι η διαφορά στο γνωστό βούτυρο κυμαίνεται από 10,5% μέχρι και 43,7% πιο ακριβό.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού δήλωσε: «Είναι σημαντικό η ενιαία εσωτερική αγορά να γίνει πραγματικότητα για τους καταναλωτές και να μην υπάρχουν σημαντικές διαφορές τιμών για προϊόντα και οι οποίες δεν δικαιολογούνται από το μέσο εισόδημα των χωρών, στις οποίες εφαρμόζονται συνήθως από τις ίδιες εταιρείες.

Παράλληλα η επιτροπή ανταγωνισμού ετοιμάζει πορίσματα σε πέντε προϊόντα. Πρόκειται για το γάλα, το τυρί, το γιαούρτι, το βρεφικό γάλα και τα απορρυπαντικά.

Μάλιστα τα απορρυπαντικά είναι έως και 361% πιο ακριβά σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ροή Ειδήσεων