• Αναζήτηση

Αναζητείται στον Πειραιά ο Θύμιος: “Μην τον πλησιάσετε αν τον δείτε” – Τι πρέπει να κάνουν όσοι τον εντοπίσουν

Ως αρκετά σοβαρές αξιολογούνται οι μαρτυρίες πέντε ανθρώπων, σύμφωνα με τις οποίες, είδαν έναν άνδρα, στα στενά γύρω από τον Πύργο του Πειραιά, που τόσο ο σωματότυπός του, όσο και ο μηχανισμός ομιλίας του (έχει τραχειοστομία) ταιριάζει απόλυτα με τον 39χρονο Θύμιο, ο οποίος έπεσε θύμα άγριου εκφοβισμού στον Πύργο και αγνοείται η τύχη του από τις 4 Μαΐου.

Όταν προσπάθησαν να τον πλησιάσουν, αυτός απομακρύνθηκε τρέχοντας και χάθηκαν τα ίχνη του, με αποτέλεσμα οι έρευνες να έχουν ξεκινήσει από το μηδέν. “Όποιος τον εντοπίζει θα πρέπει να τον παρακολουθεί από απόσταση, να μην τον πλησιάσει και να καλεί αμέσως το 1065 στην υπηρεσία Silver Alert” συνιστά ο ο διοικητής της Γεράσιμος Κουρούκλης, μιλώντας στη εκπομπή “Από τις έξι” στην ΕΡΤ, καθώς, όπως σημειώνει “αντιλαμβάνεται την παραμικρή κίνηση και είναι σε κατάσταση πανικού”.

“Ο Ευθύμης φαίνεται ότι είναι ζωντανός και αυτό είναι το σημαντικότερο από όλα είπε” ο κ. Γεράσιμος Κουρούκλης: “Εδώ και μία εβδομάδα είναι στον Πειραιά, δεν γνωρίζουμε για ποιούς ακριβώς λόγους. Οι μαρτυρίες μας είναι διασταυρωμένες, αυτές οι έξι με επτά που έχουμε, γιατί είχαμε άλλες δύο χθες, και συγκεκριμένα για τη λεωφόρο Θηβών. Κάθε φορά που αντιλαμβάνεται ότι τον αναγνωρίζουν το βάζει στα πόδια”.

Γι΄αυτό και ο διοικητής της υπηρεσίας Silver Alert επισημαίνει, πως “όποιοι τον εντοπίζουν, θα πρέπει να τον παρακολουθούν από απόσταση, να μην τον πλησιάζουν και να καλούν αμέσως το 1065 στην υπηρεσία Silver Alert και χωρίς να τον χάσουν από τα μάτια τους να μας δώσουν το σημείο που βρίσκεται, ώστε να μπορέσουμε να κατευθύνουμε εθελοντές και την ελληνική αστυνομία για να τον προσεγγίσουν “αντιλαμβάνεται την παραμικρή κίνηση. Είναι πανέξυπνος” προειδοποιεί: “Είναι σε κατάσταση πανικού γιατί μην ξεχνάτε ότι αυτός ο άνθρωπος έφυγε από τον Πειραιά, δεδομένου ότι τον αναζητά η αστυνομία για να τον συλλάβει ως τον τρομοκράτη με το αλυσοπρίονο”.

Στυγνή και ωμή βία υπέστη ο Θύμιος και όχι bullying” αναφέρει και σημειώνει ότι “ωμή βία χαρακτηρίζει την κοινωνία μας σε πολλούς τομείς”, ενώ θεωρεί αναγκαίο να ξεκινήσει μια φιλοσοφία εκπαίδευσης από την οικογένεια.

Ο γαμπρός του Θύμιου στην ΕΡΤ: “Όταν έγινε το ατύχημα έμεινε μόνος”

“Ο Θύμιος μέχρι το 2008 είχε μια φυσιολογική ζωή, όπως όλοι οι άνθρωποι. Τότε όμως και μέσα σε μία στιγμή όλα άλλαξαν” λέει ο γαμπρός του, Στάθης Κωστάκος στην ΕΡΤ και στην εκπομπή “Συνδέσεις”.

Έχασε ξαφνικά τη δουλειά του, έχασε τους φίλους του, το χαμόγελό του, έχασε όλα αυτά που για πολλούς θεωρούνται δεδομένα…

“Δεν έχουμε καμία πληροφορία… καμία απολύτως. Βγαίνουμε τα βράδια έξω να ψάξουμε από δω από κει… Κοιτάμε τους κάδους, μήπως είναι κρυμμένος”. Όσο για το περιστατικό του παρελθόντος είπε με σιγουριά: “Ήταν απόπειρα αυτοκτονίας. Δεν μας είπε το γιατί ο Θύμιος… Πήγε να αυτοκτονήσει στην Τρίπολη. Δεν μας διευκρίνισε το γιατί ποτέ”.

Καθώς, βρισκόταν στην Τρίπολη, όπου ζούσε και εργαζόταν, είχε ένα τροχαίο με τη μηχανή που οδηγούσε, το οποίο εκτός από τα κατάγματα που του επέφερε, του στέρησε και το μισό του πρόσωπο, αφού καταστράφηκε όλη η άνω γνάθος του, με αποτέλεσμα έκτοτε να χρειάζεται μηχανική υποστήριξη για να φάει και να μιλήσει.

“Πριν από αυτό είχε παρέες, έβγαινε έξω, ήταν κοινωνικός, δεν ήταν απόμακρος. Όταν έγινε το συμβάν έμεινε ΜΟΝΟΣ. Μετά το ατύχημα ήταν τρομακτικό…” περιγράφει ο κ Κωστάκος.

“Εμείς ήμασταν δίπλα του την στιγμή που τον έφεραν από την Τρίπολη… Κάθε στιγμή δίπλα του. Τη στιγμή όμως, που επέλεξε να μείνει μόνος του -συγχωρέστε με για την έκφραση- δεν μπορούσαμε να γίνουμε στενός κορσές”, λέει ο γαμπρός του Θύμιου.

“Όποιος δει ή αντιληφθεί κάτι ένα τηλέφωνο την αστυνομία, γιατί αυτός ο άνθρωπος χρειάζεται πραγματικά ΒΟΗΘΕΙΑ και δεν το έχει καταλάβει…”.

Ροή Ειδήσεων