• Αναζήτηση

Ανένδοτοι ιερείς -Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ: Θα λειτουργήσουμε τους ναούς, ας έρθουν να μας πιάσουν

Την δυσαρέσκειά του για την απόφαση της κυβέρνησης για τη λειτουργία των Εκκλησιών τις ημέρες των Χριστουγέννων και των Φώτων εξέφρασε ο Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων, Σεραφείμ.

Υπενθυμίζεται ότι μόνο αυτές τις δύο ημέρες θα επιτρέπεται η παρουσία έως και 9 ατόμων σε όλες τις εκκλησίες και έως 25 ατόμων στους Μητροπολιτικούς Ναούς σε όλες τις περιοχές της χώρας.

«Θα λειτουργήσουμε τους ναούς, ας έρθουν να μας πιάσουν, το είπαμε αυτό γιατί δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε το ποίμνιό μας, δεν μπορούμε να πούμε “θα έρθουν κάποιοι και άλλοι θα μείνουν έξω”», είπε ο Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων Σεραφείμ μιλώντας στον ΑΝΤ1.
«Μπορούν να τηρηθούν τα μέτρα και πολύ καλά κάνει η κυβέρνηση που παίρνει μέτρα σε όλα τα άλλα τα επίπεδα και εδώ βεβαίως θα μπορούσαν να γίνουν προβλέψεις. Δεν είναι δυνατόν να αφήσουμε το ποίμνιό μας από έξω. Είναι οδυνηρό αυτό», συνέχισε και εξήγησε για τα Κύθηρα: «Εδώ στη νήσο των Κυθήρων δεν υπάρχει πρόβλημα συνωστισμού. Οι άνθρωποι είναι αυτοί που είναι και μάλιστα τρομοκρατημένοι από όλα τα συμβαίνοντα και από και πέρα είναι άλλοι που θέλουν να εκκλησιαστούν. Δεν θα βάλουμε μέτρο. Όταν λάβουμε τα μέτρα μας, μία σωστή απόσταση όχι ένας κάθε 10 τμ που ελέχθη παλαιότερα ή κάθε 5 τμ, είναι υπερβολικό αυτό. Να υπάρχει μία απόσταση λογική και οι ανθρωποι να εκκλησιάζονται χωρίς καμία δυσκολία».
«Είμεθα εν διωγμό», τόνισε και αναφέρθηκε στα μέτρα με αστυνομικούς έξω από την εκκλησία του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα. «Στα Μέσα οδικής κυκλοφορίας συνωστίζονται και εκεί δεν υπάρχει πρόβλημα. Και υπάρχει πρόβλημα να περάσουν οι άνθρωποι να προσκυνήσουν ή να καθίσουν σε μία άκρη του ναού; Φοβάμαι ότι υπάρχει σκοπιμότητα. Μήπως τα μεγαλοποιούμε με τον ιό; Και πριν τον κορωνοϊό δεν είχαμε τη γρίπη; Στον έξω χώρο μπορεί ο καθένας να προσβληθεί. Στις ΗΠΑ, στη Γαλλία δεν είναι μεγαλύτερο το κακό; […] Είναι αντικανονικό. Δεν μπορεί να λειτουργεί μόνος του ο ιερέας με τον ψάλτη. Θα μου το απαγορεύσουν αυτό το δικαίωμα; (να λειτουργήσω τον ναό)» ανέφερε.

«Έτσι προσβάλλουν τη θρησκευτική συνείδηση και φοβίζουν τους πιστούς ότι θα μολυνθούν» είπε για όσα λένε οι λοιμωξιολόγοι για τη μετάδοση μέσα στους ναούς. «Η ορθόδοξη πίστη απειλείται από τους ανθρώπους που δεν τη σέβονται. Πρώτη φορά έκλεισαν οι εκκλησίες με στυγνό τρόπο επί αυτής της κυβέρνησης […] Η χάρις του Θεού προστατεύει από τον κορωνοϊό» είπε.

Σημειώνεται ότι αυτές τις μέρες είναι πυρετώδεις είναι οι επαφές στους κόλπους της Εκκλησίας, ύστερα από την απόφαση να ανοίξουν οι ναοί μόνο τα Χριστούγεννα και τα Φώτα, ενώ την Τρίτη θα γίνει η Ιερά Σύνοδος.

Ροή Ειδήσεων