• Αναζήτηση

Επίθεση με βιτριόλι: Αποκαλύψεις για το πώς έδρασε η 35χρονη -Ο διάλογος με την Ιωάννα στο Facebook, το ηχητικό όπου κάλεσε αγχωμένη ταξί

Η υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, με την 35χρονη που φέρεται να είναι η δράστιδα να βρίσκεται πλέον στα χέρια της Αστυνομίας.

Ωστόσο, συνεχώς έρχονται στο φως της δημοσιότητας αποκαλύψεις για το πως έδρασε και πως έφτασε στην αποτρόπαια πράξη να ρίξει βιτριόλι στο πρόσωπο της Ιωάννας Π. το πρωινό της 20ης Μαϊου.

Τις κινήσεις της καρέ-καρέ μία ημέρα πριν όταν προσπάθησε να κάνει την επίθεση, αλλά την επίμαχη ημέρα, κατέγραψε κάμερα ασφαλείας, ενώ έγινε γνωστό και το ηχητικό απόσπασμα που η αγχωμένη δράστιδα καλεί ταξί δίχως να θέλει να αφήσει πολλά στοιχεία.
Πρόκειται για το τηλεφώνημα στο οποίο έχει καταγραφεί η φωνή της βασικής ύποπτης για την επίθεση με το βιτριόλι. Στη συνομιλία που ακούτε, είναι ελαφρώς αλλοιωμένη η φωνή.  Η γυναίκα που μετέβη δύο φορές στην Καλλιθέα, καλώντας τα γραφεία της εταιρίας ραδιοταξί, ακούγεται να ζητά να κλείσει ραντεβού για ταξί, το οποίο η ίδια χρειαζόταν να την περιμένει στη λεωφόρο Θησέως, στις 09:30 της επόμενης μέρας (από τη μέρα της κλήσης). Μάλιστα, όταν από την εταιρία ταξί της ζήτησαν αριθμό επικοινωνίας, εκείνη απάντησε πως έχει βλάβη και πως θα μπορούσε να προπληρώσει τη διαδρομή.

Η γυναίκα καλούσε από απόρρητο αριθμό κι έτσι χρειάστηκε να επικοινωνήσει μαζί της ο ιδιοκτήτης της εταιρίας ταξί «Myway», προκειμένου να πάει το ταξί στο ραντεβού. «Μας είπε η εν λόγω κυρία ότι δεν μπορεί να δώσει τον αριθμό της γιατί είχε κάποια βλάβη. Η κλήση ήταν από απόρρητο αριθμό. Μίλησα κι εγώ μαζί της προσωπικά. Μου είπε ότι χρειαζόταν ένα αυτοκίνητο γιατί είχε να πάει σε κάποιες συνεντεύξεις. Ακουγόταν αγχωμένη. Επειδή καλούσε με απόκρυψη, ήθελε να πείσει ότι δεν πρόκειται για φάρσα και ότι ήταν κανονική διαδρομή. Είπε ότι ήταν διατεθειμένη να προπληρώσει. Όποιο χρήσιμο στοιχείο είχαμε, το δώσαμε στις αρχές» αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο του Star, ο ιδιοκτήτης της εταιρίας κ. Δημήτρης Μπήτας, ο οποίος μίλησε για πρώτη φορά δημόσια.

Δείτε το βίντεο με το ηχητικό απόσπασμα στο 8.15:

Play Video
Η φωνή της γυναίκας με το βιτριόλι απομαγνητοφωνήθηκε και καταγράφηκε στην ογκωδέστατη δικογραφία. Δύο κλήσεις που έκανε με την τηλεκάρτα, και μία ακόμη στον κηπουρό από το Μπαγκλαντές, αποκάλυψαν την ταυτότητά της.

1η κλήση

Στις 22:51, στις 18 Μαΐου 2020 καλεί την εταιρεία ραδιοταξί. Η κλήση διαρκεί 157 δευτερόλεπτα. Πρόκειται για την πρόβα ή αναβολή της επίθεσης στις 19 Μαΐου, καθώς το θύμα της επίθεσης πήγε νωρίτερα στην εργασία της και η δράστιδα δεν την πρόλαβε…

Εταιρεία: Καλησπέρα MY WAY παρακαλώ

Δράστιδα: Καλησπέρα σας

Εταιρεία: Γειά σας δώστε μου ένα τηλεφωνάκι

Δράστιδα: Δεν σας άκουσα συγνώμη

Εταιρεία: Ένα τηλέφωνο κυρία

Δράστιδα: Δεν έχω τηλέφωνο έχω βλάβη και θέλω ταξί για αύριο το πρωί στην Θησέως, υπάρχει αυτή η δυνατότητα να το προπληρώσω το πρωί στις 09:30;

Εταιρεία: Θέλω ένα τηλέφωνο μωρέ κυρία μην χρειαστώ κάτι, μισό λεπτάκι μην κλείσετε…  Για το ταξάκι το πρωί

Δράστιδα: Ναι παρακαλώ

Εταιρεία: Καλησπέρα για τώρα είναι το ταξί ή για το πρωί;

Δράστιδα: Αύριο το πρωί 09:25

Εταιρεία: Για ραντεβού θέλετε δηλαδή

Δράστιδα: Ναι, ναι

Εταιρεία: Ωραία

Δράστιδα: Θέλω να με περιμένει μισή ώρα θα προπληρώσω επί τόπου

Εταιρεία: Μισό λεπτό κυρία… Γράψτε ένα τηλέφωνο να επικοινωνήσετε με τον οδηγό

Δράστιδα: Α ωραία για πείτε μου

Εταιρεία: 6983……..

Δράστιδα: Μισό λεπτό, μισό λεπτό να βγάλω ένα χαρτί

Εταιρεία: Ευχαριστώ πολύ

Δράστιδα: Να είστε καλά ευχαριστώ πολύ γειά σας

2η κλήση

Στις 09:13, στις 19 Μαΐου 2020 ακολουθεί η δεύτερη κλήση, διάρκεια 179 δευτερολέπτων.

Δράστιδα: Θα ήθελα παρακαλώ πολύ ένα ταξί

Εταιρεία: Ναι

Δράστιδα: Για τώρα για τις 09:30 το πολύ για Ελευθερίου Βενιζέλου 231

Εταιρεία: Έχετε την καλοσύνη να μου πείτε πρώτα ένα τηλέφωνο

Δράστιδα: Ε δεν έχω κινητό είμαι με βλάβη και έχω μόνο το αμερικανικό νούμερο

Εταιρεία: Πες το μου δεν πειράζει

Δράστιδα: Μισό λεπτάκι, μισό γιατί δεν το θυμάμαι, βέβαια όχι δεν θα σας το δώσω γιατί δεν πιάνει ε λόγω του ότι δεν το έχω ενεργοποιήσει για Ελλάδα ε… είναι εφικτό να είναι εκεί πέρα ένα ταξί να με περιμένει να το προπληρώσω;

Εταιρεία: Ε… που θα πάτε βοηθήστε με λίγο

Δράστιδα: Για ΜΕΤΣ

Εταιρεία: Ένα λεπτάκι παρακαλώ σε ποια διεύθυνση επιθυμείτα

Δράστιδα: Στο νεκροταφείο

Εταιρεία: Σε ποιο νεκροταφείο;

Δράστιδα: Α που θέλω να πάω ε… 231

Εταιρεία: Σε ποια διεύθυνση θα είστε

Δράστιδα: Α συγνώμη δεν κατάλαβα, Ελευθερίου Βενιζέλου 231

Εταιρεία: Ποια περιοχή;

Δράστιδα: Είναι Καλλιθέα, είναι στο ρεύμα προς Αθήνα όχι στο ρεύμα προς Φάληρο

Εταιρεία: Ωραία και θα πάτε που;

Δράστιδα: Ε… ΜΕΤΣ στον Άγιο Ιωάννη

Εταιρεία; Και το θέλετε στις 09:30;

Δράστιδα: 09:30 θα το προπληρώσω γιατί θέλω να με περιμένει 20 λεπτά περίπου με μισή ώρα όσο γράψει

Εταιρεία: Και να σας γυρίσει;

Δράστιδα: Όχι, όχι έχω δύο συνεντεύξεις πρέπει να περιμένει ένα ταξί για να πάω καπάκι στην άλλη

Εταιρεία: … να σας πως ποιο αυτοκίνητο θα είναι

Δράστιδα: Ωραία για να μην ψάχνω

Εταιρεία: 8, είναι μια κοπέλα οδηγός

Δράστιδα: Τέλεια, τέλεια

Ο διάλογος στο Facebook ανάμεσα σε δράστιδα και θύμα

Στη δημοσιότητα έρχεται ένας αποκαλυπτικός διάλογος στο Facebook που είχαν η Ιωάννα Π. με την 35χρονη συλληφθείσα κατηγορούμενη για την επίθεση εναντίον της με το βιτριόλι.

Από τη δικογραφία, προκύπτουν πολλά στοιχεία για το πώς κινήθηκαν οι αστυνομικές αρχές για να φτάσουν στην άκρη του νήματος. Είναι επίσης γνωστό, ότι το θύμα και η φερόμενη ως δράστις της επίθεσης, γνώριζαν η μία την άλλη, καθώς κατάγονται από διπλανά χωριά: Η Ιωάννα από το Λουτρό και η 35χρονη από τον Σταθά.

Λόγω του κοινού τόπου καταγωγής τους συναντήθηκαν αρκετές φορές. Ήδη το 2016, συναντήθηκαν σε μπάτσελορ, σε γνωστό νυχτερινό κέντρο της Αθήνας που τραγουδούσε ο Κωνσταντίνος Αργυρός και λίγο καιρό μετά σε μια βάπτιση. Ξεκίνησαν τις ζωές τους από τον ίδιο νομό, την Αιτωλοακαρνανία και πήγαιναν στο ίδιο ΕΠΑΛ, ενώ κατέβηκαν στην Αθήνα σχεδόν την ίδια χρονιά. Είχαν κοινές παρέες και μιλούσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τον Νοέμβριο του 2018, η Ιωάννα και η 35χρονη είχαν την πρώτη τους επαφή στο facebook. Η κατηγορούμενη ξεκινά να κάνει like σε φωτογραφίες της Ιωάννας, αρχίζει να τη γνωρίζει και έχουν κοινές παρέες. Ξαδέρφη, μάλιστα, της 35χρονης έχει εξαιρετική σχέση με στενό συγγενή της Ιωάννας.

Το βίντεο με τις κινήσεις της 35χρονης πριν και μετά την επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα:

Η συνομιλία της Ιωάννας με την 35χρονη στο Messenger
Την επικοινωνία της 35χρονης με την Ιωάννα μέσω messenger αποκάλυψε το Star. Είναι η πρώτη επικοινωνία που είχαν οι δύο γυναίκες για τον άνδρα που αποτέλεσε εν αγνοία του «μήλον της Έριδος». Η επικοινωνία έγινε τον Νοέμβριο του 2018.

35χρονη: Γειά σου είμαι η E. Θέλω να σε ρωτήσω, τρέχει κάτι με τον Ν. ;
Ιωάννα: Όχι βέβαια… Μου έκανε αίτημα φιλίας και το αποδέχτηκα.
35χρονη: Εντάξει. Γιατί θέλω να ξέρεις ότι έχω σχέση μαζί του.
Ιωάννα: Οκ.
35χρονη: Σου έχει στείλει κάποιο μήνυμα;
Ιωάννα: Μην ανησυχείς, θα τον διαγράψω μου δίνει την εντύπωση ότι κοιτά πολλές.
35χρονη: Ιωάννα σε ευχαριστώ…
Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του Star, η Ιωάννα διέγραψε από το facebook τον επιχειρηματία. Μετά από κάποιους μήνες, όμως, της κάνει πάλι αίτημα φιλίας, εκείνη το αποδέχεται και της στέλνει μήνυμα ότι είναι ελεύθερος και ότι δεν έχει σχέση με την Ε. Η Ιωάννα δεν απαντά.

Η 35χρονη, όμως, παρακολουθεί στο facebook ποιος κάνει αίτημα φιλίας σε ποιον και ανακαλύπτει ότι γίνονται ξανά φίλοι. Μάλιστα, η 35χρονη είχε παρακαλέσει συγγενικό πρόσωπο της Ιωάννας για να σταματήσει να μιλά με τον επιχειρηματία.

Η στιγμή της σύλληψης της 35χρονης:

Play Video
Ο γάμος στην Αιτωλοακαρνανία
Ο γάμος της ξαδέρφης της Ιωάννας στην Αιτωλοακαρνανία ήταν η αρχή του κακού. Η 35χρονη πήγε με τον σύντροφό της. Εκείνος… το «μήλον την έριδος», λίγο καιρό αργότερα έστειλε αίτημα φιλίας στην Ιωάννα και εκείνη το δέχτηκε. Η κατηγορούμενη το έμαθε και σταμάτησε να έχει επικοινωνία με την άτυχη κοπέλα.

Η δραστηριότητα στα social media
Για περίπου 1,5 χρόνο επικρατεί απόλυτη σιωπή και οι δύο γυναίκες δεν έχουν καμία επικοινωνία. Όμως τα μεσάνυχτα της 19ης προς 20 Μαΐου, την ημέρα της επίθεσης με το βιτριόλι, η 35χρονη εμφανίζεται ξανά και κάνει like στο προφίλ της Ιωάννας, σε φωτογραφία όπου η καλλίγραμμη κοπέλα ποζάρει δίπλα στη θάλασσα.

Σύμφωνα με το Star, μετά την επίθεση, το προφίλ της Ιωάννας πλημμυρίζει με μηνύματα συμπάθειας για το κακό που την βρήκε. Υπάρχει, όμως, ένα πρόσωπο που με τα σχόλια του δείχνει εμμονή. «Απλή ζήλια δεν είναι, κάτι πιο σοβαρό παίχτηκε. Δεν πάει καμία στα καλά καθούμενα να κάνει κάτι τέτοιο σοβαρό. Εδώ κάτι θα έκανε άστο», αναφέρει σχόλιο.

Φίλος της Ιωάννας στο facebook υποπτεύεται ότι κάτι τρέχει και καταγγέλλει το συμβάν στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, αναφέροντας πως το υβριστικό προφίλ έχει για φωτογραφία ακριβώς την ίδια τσάντα πλάτης που φοράει και η Ιωάννα σε μια από τις φωτογραφίες της.

Ροή Ειδήσεων