• Αναζήτηση

Λευτέρης Οικονόμου: Καμία σκέψη για χαλάρωση των μέτρων την Πρωτοχρονιά

Για τα μέτρα κατά του κορονοϊού μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Δευτέρας (28/12) στο Mega ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου τονίζοντας πως «οι Έλληνες πειθάρχησαν» ενώ εξήγησε ότι «δεν υπάρχει καμία σκέψη για χαλάρωσή τους την Πρωτοχρονιά».

«Ήταν πραγματικά εντυπωσιακό πόσο οι συμπολίτες μας πειθάρχησαν στα μέτρα, αυτό δείχνει ότι έχουν πειστεί πλέον για την αναγκαιότητα των μέτρων» είπε στο Mega εκτιμώντας παράλληλα ότι – με δεδομένο ότι βρισκόμαστε στην έναρξη της εμβολιαστικής περιόδου – αντέχουμε να κάνουμε λίγη υπομονή ακόμη. «Αρχίζει να ανοίγει ένα παράθυρο αισιοδοξίας στο θέμα της αντιμετώπισης αυτής της πανδημίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν υπάρχει καμία σκέψη για χαλάρωση για την Πρωτοχρονιά. Τα μέτρα θα είναι εξίσου αυστηρά από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας» ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη δεδομένου ότι οποιαδήποτε χαλάρωση μπορεί να απενεργοποιήσει ό,τι έχουμε καταφέρει.

Χαρακτήρισε μεμονωμένα περιστατικά τα κορoνο-πάρτι, τα οποία όπως είπε, ευτυχώς μετριούνται στα δάχτυλα ενός χεριού και έχουν επιβληθεί οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

Αναφερόμενος ειδικότερα στα πρόστιμα για την μη τήρηση των μέτρων για τον κορονοϊό, τόνισε ότι όσα πρόστιμα δεν πληρώνονται αποστέλλονται στις αρμόδιες ΔΟΥ συνεπώς είναι βέβαιο ότι όλα θα εισπραχθούν.

Ροή Ειδήσεων

κορωνοϊός