• Αναζήτηση

Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Χ. Λαμπρόπουλος για τους στόχους της νέας περιφερειακής διοίκησης (video)

Πολλά και χρήσιμα συμπεράσματα, για ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες

βγήκαν από την συνέντευξη του αναπληρωτή περιφερειάρχη περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Χρήστου Λαμπρόπουλου στο Mesogeiostv.

 

 

Ο κ. Λαμπρόπουλος μίλησε για την νέα περιφερειακή διοίκηση που ξεκίνησε πριν από λίγους μήνες, για τους στόχους του κ. Πτωχού και των συνεργατών του,  για το πλαίσιο στο οποίο κινείται η περιφερειακή αρχή και για αναπτυξιακές προοπτικές της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με την συμβολή των συγχρηματοδοτούμενων πόρων.

 

Η Προστασία του περιβάλλοντος και η μετάβαση σε μία οικονομία φιλική στο περιβάλλον, καθώς επίσης η ανάπτυξη, ο εκσυγχρονισμός, η συμπλήρωση υποδομών για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, είναι οι άξονες

στους οποίους έθεσε

βασικές προτεραιότητες της Περιφέρειας Πελοποννήσου με στόχο την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων για μία Περιφέρεια που θα συναγωνίζεται τις καλύτερες της χώρας και θα είναι ελκυστική για τους κατοίκους, τους επισκέπτες και για το ανθρώπινο δυναμικό της.

 

Οι στόχοι είναι υψηλοί, γιατί αυτό μας το επιτρέπει και η μεγάλη χρηματοδότηση

έργων από το ΕΣΠΑ.

 

Αυτοί ξεκινούν από μία προσπάθεια για να μετασχηματιστεί

η περιφέρειά μας σε ένα πρότυπο περιφέρειας. Σε μία ψηφιοποιημένη περιφέρεια που θα παρέχει γρηγορότερες και πιο σύγχρονες υπηρεσίες στους πολίτες της είπε.

 

Συνεχίζοντας σταχυολόγησε και τις επόμενες μεγάλες παρεμβάσεις που θα γίνουν και θα στοχεύουν στην

διαχείριση των υδάτινων πόρων , τ

ην προσέλκυση επενδύσεων,την δημιουργία νέων καλοπληρωμένων θέσεων εργασίας,

την τουριστική ανάπτυξη της περιφερείας και την εκτέλεση αντιδιαβρωτικών έργων

 

Ο στρατηγικός στόχος της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ΠΠ 2021-2027 είναι: «Αειφόρος ενδογενής και εξωστρεφής ανάπτυξη, με βάση την καινοτομία και τη διασφάλιση της χωρικής και κοινωνικής συνοχής». Στο πλαίσιο αυτό, υιοθετούνται οι εξής Στρατηγικοί Στόχοι:

  1. Μετασχηματισμός της οικονομίας της Περιφέρειας, μέσω της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και του παραγωγικού δυναμικού
  2. Αποτελεσματική διαχείριση του περιβάλλοντος και των πόρων της Περιφέρειας
  3. Βελτίωση της περιφερειακής συνδεσιμότητας και ενίσχυση της κινητικότητας
  4. Ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και τόνωση της αγοράς εργασίας της Περιφέρειας
  5. Ενδυνάμωση της χωρικής συνοχής και άμβλυνση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων της Περιφέρειας.

 

 

 

Απαντώντας σε ερωτήσεις μας σχετικά με το πρόβλημα που υπάρχει με τις πληρωμές έργων, ο αναπληρωτής περιφερειάρχης παραδέχτηκε ότι υπάρχουν καθυστερήσεις στις πληρωμές, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι τα έργα δεν εγκαταλείπονται, αλλά έχουν διακοπεί.

 

Οι καθυστερήσεις πληρωμών δεν οφείλονται στην περιφέρεια, αλλά στις καθυστερήσεις διάθεσης πόρων κεντρικά προς την περιφέρεια, αλλά ασκούμε πιέσεις για να λυθούν τα προβλήματα, τόνισε.

 

Σχεδιάζονται εννέα δράσεις που ξεπερνούν τα 110 εκατ. ευρώ

σε αστικές και μη περιοχές, στην Καλαμάτα, την Σπάρτη, την Τρίπολη , το σύνολο Ναύπλιο – Επίδαυρός – Ερμιονίδα, την Κόρινθο και το Λουτράκι και την Νεμέα – Ξυλόκαστρο – δήμο Σικυωνίων και την

Μεγαλόπολη και προγραμματίζετε και μία νέα

ενιαία ΟΧΕ που θα καλύπτει μεγάλο μέρος που καταλαμβάνει ο αυτοκινητόδρομος.

 

Ειδική μνεία έκανε στις επενδύσεις που ήδη υπάρχουν στην ΒΙΠΕ Τρίπολης και στο βιομηχανικό πάρκο το οποίο θα δημιουργηθεί στην Μεγαλόπολη.

 

Η περιφερειακή αρχή ετοιμάζει μία παρουσίαση της περιφέρειας για όλους τους επενδυτές, η οποία θα αναδεικνύει

όλους τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει κάποιος να επενδύσει στην περιφέρεια. Τα μηνύματα είναι καλά και είμαστε αισιόδοξοι.

 

«Είναι σαφές ότι θα στηρίξουν την Μεγαλόπολη και θέλουμε να κερδίζουμε τον χαμένο χρόνο.»

Ροή Ειδήσεων