• Αναζήτηση

Προειδοποίηση Μαρουσάκη: Το φθινόπωρο φέτος κρύβει κι άλλες επικίνδυνες κακοκαιρίες

. «Βαρύ» φθινόπωρο προέβλεψε ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, την ώρα που περιοχές της Θεσσαλίας παραμένουν βυθισμένες μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.

«Να γνωρίζουμε ότι φέτος το φθινόπωρο θα είναι αρκετά βαρύ για τη χώρα μας. Και οι επόμενοι μήνες δεν αποκλείεται να δώσουν ισχυρές κακοκαιρίες», είπε, αρχικά.

Όπως εξήγησε, «έχει ξεκινήσει μια κάθοδος ψυχρότερων αερίων μαζών από την Ευρώπη. Είναι πολύ θερμή η Μεσόγειος και είναι αρκετά εύκολο να σχηματιστούν κακοκαιρίες και να δώσουν άσχημα αποτελέσματα και για τη χώρα μας».

Η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για τον καιρό του φθινοπώρου

Σε ανάρτησή του στο Facebook, αφού αναφέρθηκε στον καιρό της εβδομάδας, ο κ. Μαρουσάκης σχολίασε σχετικά με τις φθινοπωρινές προγνώσεις.

«Αξίζει να σημειωθεί ότι το Φθινόπωρο φέτος κρύβει κι άλλες επικίνδυνες κακοκαιρίες μιας και από αρκετά νωρίς σημειώνουμε κάθοδο αρκετά ψυχρών αερίων μαζών κάτι το οποίο στατιστικά θα το περιμέναμε από Οκτώβρη και μετά. Καθώς αυτές οι πιο ψυχρές αέριες μάζες θα αλληλεπιδρούν με τις πολύ θερμές θάλλαδες της Μεσογείου είναι δυνατόν να δημιουργήσουν πολύ ισχυρά βαρομετρικά χαμηλά τα οποία είναι δυνατόν να λάβουν ακόμη και τροπικά χαρακτηριστικά», έγραψε.

 

Ροή Ειδήσεων