• Αναζήτηση

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 17ου Δημοτικού Καλαμάτας: Ζητάμε έλεγχο για την ασφάλεια και σωστή συντήρηση όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου μας

Εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους συμμαθητές και τους εκπαιδευτικούς του μικρού μαθητή από τις Σέρρες που έχασε τη ζωή του τόσο άδικα στον θεωρητικά ασφαλή και προστατευμένο χώρο του σχολείου του.
Μόνο οργή και θλίψη μπορεί να προκαλέσει το αδιανόητο αυτό συμβάν που φέρνει με τον πιο τραγικό τρό στο προσκήνιο την κατάσταση των σχολικών κτιρίων ως αποτέλεσμα πάγιας υποχρηματοδότησης δεκαετιών.
Η ασφάλεια των παιδιών μας στα σχολεία τους θα έπρεπε να είναι δεδομένη.
Ο έλεγχος και η συστηματική συντήρηση της σχολικής μονάδας θα έπρεπε να είναι θέματα πρώτης προτεραιότητας του Δήμου και του Υπουργείου.
Είναι τουλάχιστον θλιβερό να χρειάζεται ακόμα και σήμερα να διεκδικούμε σχολεία ασφαλή, σχολεία που δεν πλημμυρίζουν, σχολεία με επαρκή θέρμανση αντί να συζητάμε για την ουσιαστική παιδαγωγική αναβάθμιση της εκπαίδευσης των παιδιών μας.
Ζητούμε άμεση και έγγραφη ενημέρωση από τους τους υπεύθυνους για την κατάσταση του σχολείου μας σχετικά με την ασφάλεια των παιδιών (καυστήρας, ηλεκτρολογικά, υδραυλικά, στατικότητα, πυρασφάλεια κτλ).
Ζητούμε έλεγχο για την ασφάλεια και σωστή συντήρηση όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου μας.
Καλούμε και τους υπόλοιπους συλλόγους γονέων & κηδεμόνων της πόλης μας να συντονιστούμε στις διεκδικήσεις μας για το αυτονόητο της ασφάλειας των παιδιών μας στα σχολεία τους.
6 Δεκεμβρίου 2022
Το Δ.Σ. του συλλόγου και ο Εκπρόσωπος μας
στην Ένωση συλλόγων γονέων και κηδεμόνων Καλαμάτας

Ροή Ειδήσεων